Vader overleden aan corona

Jarige Daniël (7) ontvangt 15.000 kaarten na oproep ziekenhuis: 'Hartverwarmend'

14 mei 2021 16:56 Aangepast: 14 mei 2021 17:02
Het ziekenhuis ontving 15.000 kaartjes voor Daniël Beeld © Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Daniël uit Kaatsheuvel is vandaag zeven jaar geworden. Een verjaardag die minder feestelijk is dan andere jaren, want hij is dit jaar zijn vader verloren aan corona. Om hem alsnog een bijzondere verjaardag te bezorgen riepen verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg op om Daniël kaartjes te sturen. En met succes: hij ontving vandaag maar liefst 15.000 stuks.

De vader van Daniël verbleef in het Tilburgse ziekenhuis nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Hij heeft negentig dagen op de IC gelegen. "In die tijd hebben we Daniël regelmatig gesproken", vertelde verpleegkundige Marion van Bergeijk aan EditieNL.

Na het overlijden van zijn vader vertelde Daniël over de wens om veel kaartjes te krijgen voor zijn verjaardag. Dus kwamen de verpleegkundigen voor hem in actie. Ze plaatsten een oproep op social media. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Daniël (6) verloor vader aan corona, wil dolgraag verjaardagskaartjes

Vandaag is zijn verjaardag aangebroken. Op Facebook deelt het ziekenhuis het resultaat van de actie. "Onze collega van de postkamer weet het zeker: hij heeft minstens 15.000 kaarten in zijn handen gehad", schrijft het ziekenhuis.

Het ziekenhuis is overdonderd door de reactie op hun oproep. "De dozen zijn inmiddels verruild voor postzakken, want daar kan meer in." Er stonden ruim tien postzakken te wachten.

Onder de indruk

"We zijn er allemaal een klein beetje van onder de indruk", vertelt Marion. "Na de oproep zijn we overstelpt met kaarten, ballonnen en cadeautjes. Het is echt hartverwarmend om te zien dat iedereen zo vrijgevig is en meeleeft."

Inmiddels zijn de kaarten goed en wel door Daniël in ontvangst genomen. Ze zijn door verpleegkundigen naar hem toe gebracht. Vanwege privacyredenen doet het ziekenhuis geen uitspraak over het moment van overhandiging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore