Eerste in Benelux

Jumbo in Budel heeft hypermodern hondenhok: 'Inclusief verwarming en airco'

14 mei 2021 14:50 Aangepast: 16 mei 2021 14:05
Hondenbezitters kunnen hun hond veilig achterlaten in de iBench

Je hond thuislaten of vastbinden voor de ingang van de supermarkt terwijl je boodschappen doet is voor hondenbezitters in Budel voortaan verleden tijd. Sinds vorige week maandag beschikt de Jumbo in deze Brabantse plaats over een luxe voorziening waar klanten hun hond veilig kunnen achterlaten: de iBench. De supermarkt is daarmee de eerste in de Benelux.

Het idee voor de luxe hondenvoorziening is komen overwaaien vanuit Noorwegen. "Een bewoner uit Budel was daar op reis en kwam de bench tegen bij grote winkels zoals supermarkten en de Ikea", vertelt manager Will Hesselberth aan EditieNL.

Dat leek de vrouw ook wel iets voor in haar eigen woonplaats, dus initieerde ze het plan bij de plaatselijke Jumbo. Die nam op z'n beurt weer contact op met de producent van de iBench. "En nu zijn wij de eersten die er eentje hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Hulphonden moeten altijd welkom zijn'

De iBench is uitgerust met zowel verwarming als airconditioning. "Als de temperatuur buiten de 21 graden bereikt gaat de bench koelen. Bij temperaturen onder de vijf graden gaat de verwarming aan." Na het vertrek van de hond wordt het hok automatisch schoongemaakt door middel van een UVC-desinfectiesysteem. In de bench is ruimte voor twee kleine honden of één grotere hond.

De iBench voor de Jumbo in Budel De iBench voor de Jumbo in Budel

Klanten kunnen gratis gebruikmaken van de iBench met behulp van een smartphone-app. Het hok is voorzien van een sterk magneetslot dat open te maken is met deze app. Ook informeert de app over de beschikbaarheid van de bench. Wie geen smartphone heeft kan tegen een borg van vijf euro een keycard krijgen bij de informatiebalie.

Veilig

Dat de bench er is, is volgens de supermarktmanager geen overbodige luxe. "Twintig procent van onze klanten heeft een hond. Daarom vinden we het gepast hen een dergelijke service aan te bieden." Bij hondenbezitters heerst volgens Hesselberth de angst dat de honden gestolen worden. "Dat gebeurt weleens. Zeker in coronatijd, omdat het hebben van een hond nu zo populair is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw verijdelt diefstal puppy, meegesleurd op motorkap

Ook voor mensen die bang zijn voor honden is de iBench een uitkomst. "Blaffende honden zijn voor sommige mensen niet prettig. Nu worden klanten hier niet meer mee geconfronteerd."

Rustig in de bench

Toch wordt de bench in Budel nog niet volop gebruikt. "Hij staat er pas anderhalve week dus mensen moeten er nog aan wennen. Het moet een beetje bekendheid krijgen." Van de klanten die al wel gebruik hebben gemaakt van de bench krijgt de supermarkt positieve feedback. "Ze zeggen dat hun honden er erg makkelijk ingaan en er ook rustig weer uitkomen. De hond vindt het dus ook prettig."

Hesselberth zou andere supermarkten willen aanmoedigen om ook te investeren in een iBench. "Je biedt dan een extra stukje service voor de klant die wandelen met de hond en boodschappen doen willen combineren. En dat is ideaal. Klanten met een angst voor honden hoeven ons niet meer te mijden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore