Radboudumc

Verpleegkundigen organiseren bruiloft voor ernstig zieke coronapatiënt

10 mei 2021 15:32 Aangepast: 10 mei 2021 16:10
Verpleegkundigen deden alles om er een feestelijke bruiloft van te maken Beeld © Janne van der Zanden

Een hartverwarmende actie van verpleegkundigen van het Radboudumc in Nijmegen. Zij hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag spontaan en last-minute een bruiloft georganiseerd voor een 57-jarige coronapatiënt. "Alles was geregeld."

Om drie uur 's nachts plaatste verpleegkundige Janne van der Zanden op Facebook dat ze 'moe maar voldaan' thuiskwam van haar werk. Na lange tijd mocht ze weer eens meedraaien als invaller op de covid-afdeling en die dienst had een grote indruk op haar achtergelaten.

Geplande bruiloft in augustus

Een 57-jarige coronapatiënt ging die avond hard achteruit. "Hij vertelde tegen mijn collega dat hij eigenlijk in augustus zou gaan trouwen en dat dit nu niet meer door kon gaan", schrijft Janne.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verpleegkundige over jaar corona: 'Zo'n laatste telefoontje naar familie, dat is pittig'

De verpleegkundigen vonden dit zo hartverscheurend dat het team alles op alles heeft gezet om 's avonds laat nog een bruiloft te organiseren. En dat lukte. Er waren niet alleen bloemen, champagne en slingers, maar ook ringen en 'bruidsmeisjes', gespeeld door de verpleegkundigen en artsen.

Om half twee 's nachts rukte er zelfs nog een echte trouwambtenaar aan. "Alles was geregeld", schrijft Janne trots in een post waarin ze iedereen bedankt. "Het hele team heeft ervoor gezorgd dat deze man nog kon trouwen met zijn partner."

Social media

Op social media regent het lovende reacties voor het team. "Mooi om ook in dit soort dramatische momenten toch nog zoiets moois toe te kunnen voegen", schrijft twitteraar Tim als reactie op verpleegkundige Laszo, die ook bij de bruiloft aanwezig was. "Wat mooi dat jullie je daar hard voor hebben gemaakt, dan maak je echt het verschil", aldus Gerty. Lieset noemt het "je reinste persoonsgerichte zorg".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore