Ga naar de inhoud
Volop keuze

Tekort aan flexwerkers: uitzendbureau biedt twee banen binnen 24 uur

Roger Holtus van uitzendbureau Wiertz Company

Nu er langzaam maar zeker een einde lijkt te komen aan de coronacrisis, begint de economie weer aan te trekken. Het aantal openstaande vacatures laat een stijgende lijn zien. In korte tijd zijn er zelfs zoveel vacatures bijgekomen dat flexwerkers bij uitzendbureau Wiertz Company binnen 24 uur twee banen kunnen krijgen. "Het tekort wordt steeds nijpender."

Flexwerkers zijn momenteel hard nodig. Ook bij het conveniencefoodbedrijf Conveni Group. "Op dit moment zouden we direct tien mensen kunnen plaatsen. De komende zes weken zelfs nog vijftig", vertelt directeur Hennie Gijsbers aan EditieNL.

Corona

Normaal gesproken werken er veel mensen uit het buitenland voor het bedrijf. "Maar die zijn slechter beschikbaar door corona. Op die manier ontstaat er druk op de arbeidsmarkt." Ook het imago van productiearbeid speelt een rol. Het werk bestaat onder meer uit het inpakken van doosjes en het vullen van schalen. "Het is niet de meest sexy industrie."

Dus is het bedrijf druk op zoek naar Nederlandse flexwerkers. "Het is natuurlijk zo dat de andere sectoren nu ook weer aan beginnen te trekken. De horeca gaat weer open, ook daar is weer een zuigende wens aan mensen. Net als bij de teststraten en ziekenhuizen, daar is de vraag ook groot." 

Oproep
Lees ook:
Oproep Koolmees aan flexwerkers: kom steungeld ophalen

Bij Conveni Group ontstaat er inmiddels een chronisch tekort aan personeel. "En dat tekort wordt steeds nijpender." Het bedrijf werkt al lang samen met uitzendbureaus. "Zij konden normaal een redelijke invulling geven aan onze vragen, maar op dit moment hebben ze moeite om voldoende mensen te kunnen leveren."

Flexwerk

Uitzendbureau Wiertz Company kan dat beamen. "Omdat we zoveel klanten hebben die werknemers zoeken, is het nu mogelijk om flexwerkers binnen 24 uur twee banen aan te bieden", vertelt algemeen directeur Roger Holtus aan EditieNL.

Bij het uitzendbureau koppelen ze banen aan werkzoekenden met behulp van een talentool in combinatie met een persoonlijk gesprek. "Op die manier achterhalen we waar iemand het beste mee zou matchen. Dan krijgt diegene direct twee opties aangeboden waar hij of zij aan het werk kan."

Het werkaanbod varieert heel erg. "Het kan een baan bij de GGD zijn, maar ook logistiek- of productiewerk. Er zijn heel veel mensen nodig op dit moment."

Schooldirecteuren:
Lees ook:
Schooldirecteuren: 'Stop met inhuren via uitzendbureaus'

Mocht het niet matchen, dan biedt het uitzendbureau gerust een derde optie, want er zijn plekken genoeg. Momenteel staan er ongeveer duizend vacatures open. "Het is een soort inhaalslag, nu de coronacrisis vermoedelijk bijna voorbij is."

Het gaat voornamelijk om flexplekken. "Als er voor het eerst na de crisis weer groei ontstaat durven onze klanten nog niet voor vaste werknemers te kiezen, dus nemen bedrijven flexwerkers aan."