Ga naar de inhoud
Controle

Politie verbaasd: 'Rijdt daar nou een boot op de snelweg?'

De auto was vermomd als boot Beeld © EditieNL

Politieagenten moesten even twee keer met hun ogen knipperen tijdens een controle langs de A6 bij Joure. Daar zagen zij in tegengestelde richting een boot op wielen over de snelweg rijden. "De bestuurder is hier letterlijk flink de boot mee ingegaan."

De agenten waren verbaasd toen ze de boot langs zagen rijden. "Een boot? Zagen wij dat nou goed? Reden genoeg om een controle uit te voeren", schrijft Politie Sneek op Facebook.

Vluchtstrook

Vlak voor de afslag van Sint Nicolaasga zagen ze het gevaarte – een auto vermomd als boot – op de vluchtstrook stil staan. De bestuurder was druk bezig om de spanbanden goed te bevestigen, zodat hij daarna verder kon 'varen'.

'U
Lees ook:
'U rijdt met een bijzondere lading: mag dat?' 

Met de bootauto bleek veel mis. "Scherp uitstekende delen, lading niet deugdelijk bevestigd, geen goed zicht door voor- en zijramen en zo konden wij nog wel even doorgaan."

Vervalst rijbewijs

En daar bleef het niet bij. "Uit de speekseltest bleek dat de bestuurder ook nog eens positief testte op THC. Daarnaast hadden wij onze vraagtekens bij de geldigheid van het rijbewijs." Na onderzoek van de marechaussee bleek deze vervalst.

De bestuurder is aangehouden en door de politie verhoord. "Al met al is deze bestuurder hier letterlijk flink de boot mee ingegaan."