Ga naar de inhoud
Meivakantie

Baggerweer, maar toch naar de camping: 'Spoelt de tent tenminste lekker schoon'

Patricia is goed voorbereid op de kou Beeld © EditieNL

Code geel, hagel, regen en zware windstoten: het zijn niet bepaald weersomstandigheden waar je in de meivakantie op hoopt, en al helemaal niet om mee op de camping te zitten. Toch zijn er een hoop mensen die deze week in hun tentje of caravan in Nederland doorbrengen. "We zitten lekker voor de kachel."

Ondanks het slechte weer is het op de campings in Nederland drukker dan ooit, blijkt uit een rondgang die EditieNL deed. Het zonnige buitenland zit er momenteel niet in en veel gezinnen willen er toch even uit.

Drukker dan normaal

Dat merken ook eigenaren Erik en Anneloes van Stuijvenberg van Camping de Grienduil in het Utrechtse Nieuwland. "Het staat hier vol met Nederlanders. Het is drukker dan voorgaande jaren rond deze tijd", vertellen ze aan EditieNL.

Regen,
Lees ook:
Regen, regen, regen: deze kampeerders maken er het beste van

Het personeel loopt vanwege het onstuimige weer vaker een rondje over de camping om te zien of er nog ergens schade is. "Ik sprak net een campinggast die zei dat hij vanmorgen te hulp is geschoten omdat iemands voortent was losgewaaid", zegt Anneloes.

Wandelen en fietsen zit er voor de gasten even niet in. "De mensen zitten binnen, doen spelletjes en lezen wat", vertelt Erik.

Dat is ook hoe Charlotte Landers (41) en haar man en drie kinderen de tijd doorbrengen. Zij verblijven in een tent in recreatiepark De Koormolen in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. "We hebben net een flinke regenbui gehad dus we zitten nu met z'n allen binnen. Maar het gaat hier prima. We doen spelletjes, kijken filmpjes, tekenen, lezen en knutselen."

Corona

Het gezin uit Zoetermeer is in totaal drie weken weg. "Het blijft telkens onzeker of we in de zomer wel of niet naar het buitenland kunnen vanwege corona, dus we dachten: we gaan nu gewoon lekker lang kamperen in eigen land. Dan staan we in de zomer niet hutjemutje op de camping tussen de rest van Nederland en hebben we in ieder geval alvast een vakantie gehad."

Ze zijn goed voorbereid op het slechte weer. "De tent is heel stevig, waterdicht en groot genoeg voor ons vijf. En we hebben een kacheltje. Dus nee, we hebben zeker geen spijt dat we hiernaartoe zijn gegaan. Thuis hadden we nu anders niks gedaan. Dan zit je ook maar tussen vier muren. Nu zijn we er toch even uit."

Ze ziet er zelfs het voordeel wel van in: "Met al die regen spoelt de tent tenminste lekker schoon."

Vakantiegevoel

De 43-jarige Patricia Hazebroek verblijft op dezelfde camping en komt ook de dagen wel door. "Ik ben hier met mijn man en zoon, we zitten lekker in de tent met de kachel aan. Met een trui aan is het goed te doen. We hebben ook nog extra dekens mee voor als dat nodig is. Vandaag wappert de tent wel wat meer dan andere dagen."

Dit
Lees ook:
Dit is de eerste koninklijke camping: 'Kroon op ons werk'

Ondanks het weer is het vakantiegevoel volop aanwezig. "Af en toe schijnt de zon en gaan we lekker naar buiten. En ik kom weer toe aan het lezen van een boek. Helemaal prima dus."