Ontsnapt

Bijzondere ochtend voor Bas: 'Er stond een kameel in mijn zwembad'

04 mei 2021 16:08 Aangepast: 04 mei 2021 17:22
Kameel Petje kwam door de storm in het zwembad terecht Beeld © Bas Nijboer

Het was gek wakker worden vanochtend voor Bas Nijboer van Bed & Breakfast de Zandhoef in het Brabantse Eersel. Toen hij uit het raam keek, zag hij zijn kameel Petje in het zwembad staan. Waarschijnlijk was het dier door de storm ontsnapt en aan de wandel gegaan.

Het was al een onrustige nacht voor Bas en zijn vrouw. "Het heeft flink gestormd. We hoorden 's nachts een harde klap, toen lag het dek van de jacuzzi in de tuin. En er lagen dakpannen op de grond."

Maar dat zijn vrouw hem vanochtend riep met de woorden 'Bas, een keigroot probleem, de kameel ligt in het zwembad!' had hij nooit kunnen bedenken. En inderdaad: kameel Petje, die bij de B&B hoort, was door het zwembaddek gezakt en stond in het water. "Het was echt een aparte ochtend."

Duwen en trekken

"Ik heb snel een fotootje gemaakt en toen zijn we naar hem toegerend", vertelt Bas aan EditieNL. "We hebben hem via de brede familietrap in het zwembad eruit gekregen. Een kwartier lang duwen en trekken. Het is net een ezel: als je duwt, gaat-ie juist naar achteren", lacht hij.

Het lukte uiteindelijk om Petje uit het water te krijgen. "Hij rilde een beetje, maar is nu lekker opgewarmd." Gelukkig is de vrouw van Bas dierenarts. "Dat is altijd handig in dit soort situaties."

Kamelenpoep

Bas denkt dat Petje door de storm heeft kunnen ontsnappen uit het dierenweitje van de B&B. "Hij staat daar samen met de alpaca's. Door het slechte weer is de dubbele deur waarschijnlijk opengeklapt. Toen is hij aan de wandel gegaan, en misschien door de wind geschrokken en weggerend." En het zwembaddek is nu eenmaal niet bestand tegen een jonge kameel van een paar honderd kilo.

Ook de schade is flink. "Het gesprek met de verzekeraar... Ik heb meteen gezegd: niet ophangen want het is echt geen grapje." Petje heeft ook nog voor flink wat troep gezorgd. "Kamelenpoep en haren in het water", lacht Bas. "Het zwembadfilter moet even extra goed ververst worden."

Petje moest opwarmen met een deken Petje moest opwarmen met een deken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore