Recordomzet Crocs

Crocs-fans over hun liefde voor de schoen: 'Leuk als mensen er vies naar kijken'

03 mei 2021 16:06 Aangepast: 03 mei 2021 20:29
Lente spaart Crocs tot ze alle kleuren heeft Beeld © Lente van Teylingen

Je houdt van ze of je haat ze. Crocs zijn – samen met Uggs – misschien wel de meest omstreden schoenen die er bestaan. Toch zijn we nog allesbehalve klaar met het schoeisel. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal een recordomzet. Fans Angelique en Lente begrijpen de liefde voor het merk als geen ander. "Ik draag ze overal, ook naar feestjes."

Angelique Berfelo is Crocs-fan van het eerste uur. De 50-jarige vrouw uit Almelo loopt al zo'n vijftien jaar op het schoeisel. Noem een model en ze heeft 'm in de kast staan. "Slippers, sneakers, bergschoenen en natuurlijk de bekende instappers. Ik heb zelfs ooit laarsjes gehad met een sleehak, maar die vond ik niks. De hak was mij te hoog."

Alle gelegenheden

Ze draagt ze op alle mogelijke momenten. "Het maakt mij echt niet uit waar ik heenga. Ik sport erop, maar trek ze ook gerust aan naar een feestje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Iedereen aan de Crocs, recordomzet voor omstreden schoen

Dat veel mensen Crocs verafschuwen, doet haar niets. "Dat is hun mening. Ergens snap ik het: ik heb hetzelfde met Uggs. Maar Crocs? Nee hoor, die vind ik gewoon mooi. Ik heb felgroene, roze, blauwe en exemplaren met glitters. Maar ook rustige kleuren zoals zwart en bruin."

Een greep uit de collectie van Angelique Een greep uit de collectie van Angelique

Het enige soort dat ze nog mist is een paar met koeienprint. "Ik spaar thuis alles met koeien, dus koeien-Crocs hoop ik ooit nog toe te voegen aan de verzameling."

Liefde herontdekt

Lente van Teylingen (20) kan zich daar helemaal bij aansluiten. Ze droeg als kind al Crocs, verloor het schoeisel daarna jarenlang uit het oog, maar heeft haar liefde onlangs herontdekt. "Ik wilde iets om mezelf mee op te vrolijken tijdens de lockdown. Daarom besloot ik Crocs te bestellen", vertelt ze aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justin Bieber en Crocs brengen schoenencollectie uit

Ze bevielen zo goed dat ze onlangs weer twee paar erbij heeft besteld. "Ik draag ze overal. Of het nu in de trein, in de stad of op school is. Ik vind het alleen maar leuk als mensen er vies naar kijken. Soms zie je de plaatsvervangende schaamte op hun gezicht. Daar ga ik alleen maar trotser van lopen."

Studentenhuis

Ook in haar studentenhuis in Leiden keken haar huisgenoten wel even raar op. "Ze verklaarden me voor gek. Maar dat maakt me niet uit. Juist in een studentenhuis zijn Crocs ideaal. "Als er bier overheen valt spoel je ze gewoon af en ze zijn weer als vanouds. En je kunt ze aan onder de douche, als de grond vies is."  

Droom

Lente kan niet wachten om weer een nieuw paar te kopen. "De Classic Clog is mijn favoriet. Ik ga door tot ik alle kleuren heb. Later, als ik een eigen huis heb, wil ik een enorme collectie hebben. En dat mensen die dan als eerst zien bij binnenkomst. Dat is mijn droom."

Lente draagt haar Crocs met trots Lente draagt haar Crocs met trots

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore