Bevrijd door dierenambulance

Kat week lang opgesloten in spouwmuur: 'Hoorde meteen dat zij het was'

26 april 2021 11:09 Aangepast: 26 april 2021 11:27
Jolanda is dolblij dat ze Tijgertje terugheeft Beeld © Dierenambulance Limburg-Zuid

Tijgertje heeft een roerige week achter de rug. De kat ontsnapte uit haar huis in Maastricht en werd vervolgens dichtgemetseld in een spouwmuur. Gisteren werd ze bevrijd door de dierenambulance. Haar baasje Jolanda Boumans is dolblij. "Toen ze naar buiten sprong had ik tranen van blijdschap."

Tijgertje ontsnapte vorige week zondag nadat Jolanda de voordeur per ongeluk open had gelaten. "Ik was ontzettend bezorgd. Ik ben haar overal in de wijk gaan zoeken, heb flyers opgehangen en een oproep op social media gezet", vertelt ze aan EditieNL.

Gemiauw

Toen ze na een week nog niets had gehoord zakte de moed haar in de schoenen. Tot er gisteren plotseling buren bij haar voor de deur stonden. "Ze vertelden dat de dierenambulance verderop stond omdat er mogelijk een kat vastzat in de muur."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Friese vogelwachtbond: 'Houd je kat 's nachts binnen'

De kat was ingebouwd tijdens de renovatie van het huis. Via een ventilatierooster van vijf centimeter was haar alarmerende gemiauw te horen. Ook haar pootje was soms zichtbaar. "Niemand wist nog hoe de kat eruitzag en of het om Tijgertje ging."

Paniek

Jolanda is er meteen naartoe gegaan. "Toen ik aankwam wist ik meteen dat het mijn kat was. Ik hoorde het aan haar paniekerige gemiauw. Even later kreeg de dierenambulance toestemming van de aannemer had om een paar bakstenen weg te slaan. Toen Tijgertje eruit sprong, werd ik overvallen door emoties. Ik was zo blij, ik had tranen van blijdschap. Ongelofelijk dat ze daar opgesloten heeft gezeten."

De reddingsactie De reddingsactie

Met de poes gaat het naar omstandigheden goed. "Ze had erg honger en is erg geschrokken. Maar ze kroop meteen tegen me aan. We hadden elkaar echt gemist."

Huisarrest

Voorlopig mag de kat niet meer buiten komen. "Twee maanden geleden was ze ook al zoek, dus ik houd haar nu binnen. Ze heeft huisarrest."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore