Fieldlab geannuleerd

Eftelingfan teleurgesteld na schrappen Fieldlab: 'Alles over voor een bezoekje'

23 april 2021 13:21 Aangepast: 23 april 2021 14:48
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Morgen zou het zover zijn: het Fieldlab-testevenement in de Efteling. Maar jammer genoeg was de voorpret van de 4.000 mensen die zich hadden aangemeld van korte duur. Omdat er te weinig animo was, besloten het pretpark en Fieldlab het onderzoek te schrappen. Dat leidde tot grote teleurstelling bij fans. Zo ook bij abonnementhouder Maarten (22), die stond te trappelen om weer naar zijn favoriete park te mogen.

Op zaterdag 24 april zouden 8.000 pashouders weer toegang krijgen tot de Efteling in Kaatsheuvel. Alleen mensen die een abonnement hebben bij het park kwamen in aanmerking voor een kaartje. Maar tot grote verbazing van de fans meldde maar de helft van dat aantal zich aan. Dit was niet genoeg om het evenement door te laten gaan, dus werd er een streep gezet door de opening van het park.

Wekelijkse bezoeken

Maarten heeft al vijf jaar zo'n abonnement en keek er erg naar uit om zijn favoriete pretpark weer te bezoeken. "Ik ben er sinds eind december niet meer geweest. Dus toen werd aangekondigd dat er een testevenement zou komen was ik helemaal enthousiast", vertelt hij aan EditieNL

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Efteling blijft zaterdag gesloten voor testevenement

Als groot fan bezocht Maarten het park voor de lockdown wekelijks, soms zelfs vaker. "Ik heb al vijf jaar een abonnement. Ik kwam er dan zo'n zestig keer in een jaar." Het kost Maarten bijna twee uur om naar het park te reizen. "Maar dat heb ik er zeker voor over. De Efteling was echt mijn thuis."

Alles voor over

Op de dag dat de kaarten beschikbaar kwamen zat hij al vanaf half zes 's ochtends voor zijn computer in de wachtrij. "Ik verwachtte dat er enorm veel vraag naar zou zijn. Niemand pakt mijn ticket af, dacht ik." Dat bleek anders te lopen. Slechts 4.000 mensen – de helft van het toegestane aantal – meldden zich aan: te weinig om het evenement door te laten gaan. "Dat er maar zo weinig mensen op afkwamen zag ik totaal niet aankomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Experiment of feestje? 'Fieldlabs zijn een risico'

Waarom mensen niet massaal in de rij stonden voor het testevenement vindt Maarten moeilijk te begrijpen. "Ik zag mensen op Facebook zeggen dat ze het er niet voor over hadden om zich te laten testen voor een dagje Efteling. Ik heb er juist alles voor over."

Betoverend

Maarten kan dan ook niet wachten tot hij eindelijk het park weer kan betreden. "Als ik in de Efteling ben kan ik echt even alles loslaten. Alle stress van school en werk valt dan van me af. Mijn hele week klaart ervan op."

De Symbolica zal waarschijnlijk de eerste attractie zijn waar Maarten op afrent bij zijn eerste bezoek na de lockdown. "Die is echt betoverend. De muziek en alle onderdelen bij elkaar maken een prachtig geheel. En daar is de Efteling natuurlijk de beste in." Maar ook de Vliegende Hollander staat bij hem hoog op het lijstje.

De favoriete attractie van Maarten De favoriete attractie van Maarten

Het pretpark hoopt op 11 mei de deuren weer te mogen openen voor het publiek, als de coronamaatregelen het toelaten. Maarten is vastberaden die dag in het park te zijn. "Ik zal er alles aan doen om dan te kunnen gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore