Persconferentie

Opmerking Rutte schiet in het verkeerde keelgat: 'Het is altijd tijd voor bitterballen'

21 april 2021 14:52 Aangepast: 21 april 2021 14:56
Foto ter illustratie Beeld © ANP

Volgens Rutte moeten we de bitterbal voorlopig maar even schrappen. Tijdens de persconferentie van gisteren werd aangekondigd dat de terrassen weer open gaan. Van twaalf tot zes uur mogen ze open en dan is het volgens onze demissionair premier nog geen bitterballentijd. Maar daar zijn velen het niet mee eens.

Gisteren spraken Mark Rutte en Hugo de Jonge het land toe over de versoepelingen die eraan komen. Zo mogen we weer twee mensen per dag op de koffie hebben en gaan de terrassen weer beperkt open. Vanaf 12 uur 's middags mogen we dus weer aan de borrel, maar om 6 uur 's avonds is de pret voorbij.

En voor zes uur eet men geen bitterballen. Tenminste, dat denkt Mark Rutte. Tijdens de persconferentie sprak hij namelijk de woorden: "Dan schrap je de bitterbal". Dit riep veel verontwaardigde reacties op op social media. "Maar Mark, ik eet ook gewoon een bitterbal om twaalf uur als het moet hoor", schreef Twittergebruiker Bernadet.

Ook Eke Bosman, bekend als 'Snackspert' op Instagram, was verbaasd over de opmerking van Rutte. "Het voelde een beetje als een aanval op de burger. Volgens mij staat hij niet meer dichtbij ons als gewone Nederlanders", vertelt hij aan EditieNL.

Altijd tijd voor bitterballen

Een bitterbal bestellen zou op ieder moment moeten kunnen vindt Bosman. "Het juiste moment om hem te bestellen is als je met een vriend op het terras zit en jullie hebben allebei trek. Samen een bittergarnituurtje eten is hartstikke gezellig. Maar je moet nu wel oppassen met dubbeldippen, dat kan natuurlijk niet in coronatijd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrassen onder voorwaarden weer open: eindtijd en maximumaantal bezoekers per tafel

Als reactie op de opmerking van Rutte deelde Bosman een meme op zijn Instagram pagina. Zijn volgers deelden het sentiment. "Iedereen houdt van de bitterbal. Of er nou vlees in zit of vega is. Er waren veel opmerkingen over de uitspraak, zowel onder mijn post als op andere sites."

Waar de opmerking van Rutte vandaan kwam is voor de Snackspert nog steeds een raadsel. "Hij kwam zo uit de lucht vallen. De bitterbal is zo iets onschuldigs. Ik vroeg me echt af: wat heeft de bitterbal Mark Rutte ooit aangedaan?"

Gekke woordkeuze

Volgens hem was het logischer geweest om bijvoorbeeld alcohol te noemen in plaats van de geliefde bitterbal. "Van bitterballen ga je niet per se dichter op elkaar willen zitten. De bitterbal heeft niks bijgedragen aan de pandemie. En ik vond het al helemaal gek dat het vanuit de lijsttrekker van de VVD kwam, de bitterballenpartij."

Dus staat er volgens Bosman maar een ding te doen voor onze premier: "Eet meer bitterballen! Of hij er nou mayonaise of mosterd op doet, dat maakt allemaal niet uit. Zolang hij ze maar eet, dan is het probleem opgelost."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore