Ga naar de inhoud
'Makkelijker en stabieler'

Suppen is zó 2020: voortaan kun je fietsend over het water

Wordt fietssuppen dé nieuwe coronahobby? Beeld © Onzzz

Veel mensen hebben tijdens de coronacrisis het supboard ontdekt. Maar voor wie zich graag nog wat minder inspant is er iets nieuws: fietssuppen. "Het is heel relaxed, want je zit heel stabiel."

Zwagers Ernst van der Baan en Twan Korver lanceerden de fietssup een kleine drie weken geleden. "We zijn de eersten in Nederland die deze aanbieden. Oorspronkelijk is de fietssup ontwikkeld in Spanje", vertelt Ernst aan EditieNL.

Jetsetters

In het buitenland gaat de fietssup vaak op grote jachten mee als entertainment. "Mensen fietsen dan met zo'n sup rond de boot op zee. Het is een soort speeltje voor jetsetters."

Suppen
Lees ook:
Suppen plotseling populair: 'Ik moet zelfs nee verkopen'

De mannen willen de fietssup in Nederland op een laagdrempeligere manier introduceren. "Het is een unieke, sportieve activiteit die ook nog eens helemaal coronaproof is. Het voelt echt als fietsen op het water. Ondertussen kun je genieten van de omgeving."

Relaxed

Fietssuppen is volgens Ernst geen uitputtende hobby. "Misschien is het iets zwaarder dan fietsen omdat je door het water moet trappen. Maar 'gewoon' suppen kost meer energie. Fietssuppen is heel relaxed, want je zit heel stabiel. Je moet echt je best doen om om te vallen – zelfs met golven gebeurt dat niet zomaar. Als je tóch valt, kun je gemakkelijk weer op de fiets klimmen."

De fietssup is te huur via Onzzz, het verhuurbedrijf dat Ernst en Twan 1 april lanceerden. "Ik run ook een restaurant, maar door de coronacrisis had ik tijd om dit erbij te beginnen", zegt Ernst.

De Rijp

Het verhuurbedrijf is gevestigd in het Noord-Hollandse De Rijp. "Mensen kunnen hier komen fietssuppen in de Eilandspolder, een fantastisch natuurgebied. Midden in de rust, tussen de fluitende vogels. Maar we hebben ook een klein vrachtwagentje om de fietssuppen ergens anders naartoe te brengen, als mensen dat willen."

Nederlanders
Lees ook:
Nederlanders zoeken massaal naar kajakken en opblaasboten