Shoppen op afspraak

Esther zat een hele dag te wachten op klanten die niet kwamen opdagen

17 april 2021 09:55
Esther Zuiverveld is de eigenaresse van ESTHRZ in Breda

Shoppen kan alleen nog maar op afspraak vanwege de coronamaatregelen. Dat bezorgt ondernemers voor veel frustraties. Enerzijds komen klanten niet opdagen, anderzijds zijn er juist plekken tekort. Wat is er aan de hand?

Hoe vervelend het is als klanten niet op komen dagen, weet Esther Zuiderveld als geen ander. Afgelopen zondag wachtte zij de hele dag in haar winkel ESTHRZ in Breda op klanten die nooit kwamen. Vermoedelijk heeft iemand bewust verschillende nepafspraken gemaakt. "Het is echt ontzettend flauw dat dit in deze tijd gebeurt. En ik heb nog een idee wie het is", vertelt ze aan EditieNL.

Niet meer spontaan

Voor Esther is het shoppen op afspraak erg nadelig. "Ik moet het hebben van het publiek dat langsloopt op straat. Het spontane is er nu vanaf en klanten hebben er geen zin meer in. Ze voelen zich opgelaten door het tijdslot en zijn daardoor gehaast. Het leuke is eraf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toegangsbewijzen Primark online verhandeld, tot 25 euro per afspraak

Het allervervelendst vindt Esther dat klanten vier uur van tevoren een afspraak moeten maken. "Als iemand voor de deur staat mag ik die niet binnenlaten. Ook als ik al een uur lang geen klanten heb. Waarom moet dat per se vier uur van tevoren?"

Het andere uiterste

Bij Primark gaat het er heel anders aan toe. De toegangsbewijzen voor de winkelketen zijn zo populair dat ze online worden verhandeld. "De echt grote ketens redden het wel. Daar gaan mensen sneller gepland naartoe", vertelt retaildeskundige Kitty Koelemeijer. "Bij Primark kun je ook niet online kopen. Mensen missen het."

Ze merkt dat vooral de kleine ondernemers het lastig hebben met het shoppen op afspraak. Voor de klanten van boetiekjes – die vaak spontaan naar binnen lopen om te funshoppen – is het winkelen op afspraak niet aantrekkelijk. "Je dwingt ze te plannen voor aankopen die ze normaal niet zouden plannen en ze krijgen ook nog eens een tijdslot."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Winkelen zonder afspraak dankzij shoplicht

Het feit dat je een van de weinige mensen in de winkel bent helpt ook niet mee. "Dat zorgt ervoor dat het ontspannen en leuke aan shoppen eraf gaat. Want ondernemers willen graag verdienen en dat leidt tot een bepaalde druk." 

Versoepeling nodig

Al deze factoren kunnen er volgens Koelemeijer toe leiden dat mensen niet komen opdagen. "Alles is geforceerd. Ook logistieke problemen zoals niet kunnen parkeren kunnen leiden tot een 'no show'." Ze vindt daarom dat het kabinet kleine ondernemers meer ruimte moeten geven om te bepalen hoe ze omgaan met de regels. "Zij weten hoe het werkt en kunnen zelf voor de handhaving zorgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore