Laffe daad

Caravan voor zwerfkatten in brand gezet: 'Het is verschrikkelijk'

15 april 2021 15:05
De afgebrande caravan Beeld © Stichting Scheldekat

Woede en verdriet bij Stichting Scheldekat uit Zeeland. Gisteren rond het einde van de middag werd een caravan van de stichting waarin zwerfkatjes konden slapen en eten afgebrand. Er is nog geen dader gevonden maar de stichting hoopt deze te vinden door middel van camerabeelden.

De caravan stond op een beveiligd haventerrein in Vlissingen-Oost. Maar liefst 20 gecastreerde zwerfkatten kwamen naar de caravan om een hapje te eten of om een dutje te doen. "Er waren al eerder vernielingen aangericht en we hopen dat door middel van camerabeelden duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor deze laffe daad", schrijft de stichting in een post op Facebook.

'Fel en hevig'

Het onderkomen voor de zwerfkatjes is volledig afgebrand. "Omdat we niet weten of de brand gesticht is bij het kattenluik en aangezien de brand zo fel en hevig was dat alles is verbrand tot as, kunnen we niet zien of er ook zwerfkatjes tijdens de brand zijn omgekomen." De stichting vangt zwerfkatjes en deze worden vervolgens gechipt en waar nodig gecastreerd. In het gebied zijn tot nu toe ruim 700 katten gevangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reddingsteam vindt zeehondje op parkeerplaats: 'Van zijn pad af'

De stichting vindt de gebeurtenissen van gisteren verschrikkelijk en wil daarom zo snel mogelijk een nieuwe onderkomen voor de katten plaatsen. "Mét camerabewaking!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore