Schiedam

Excentriek huis te koop: 'Hopelijk wordt het niet industrieel ingericht'

15 april 2021 12:47 Aangepast: 15 april 2021 12:51
Het huis staat te koop voor 600.000 euro Beeld © Funda

Dierenprints, roze kroonluchters, sierbloemen en naakte paspoppen. Wie het huis van Marilu Groeneweg op Funda bekijkt, kan niet om haar excentrieke interieurstijl heen. "Als je dit huis modern en strak wil maken, ben je het niet waard."

Het huis van Marilu (57) staat in hartje Schiedam. Ze kocht het 26 jaar geleden, toen het nog een kantoorpand was. "Het was toen helemaal strak ingericht. Echt ongezellig", vertelt ze aan EditieNL.

Creatief en uitbundig

Daar bracht ze dan ook snel verandering in: alle 206 vierkante meters heeft ze naar hartenlust ingericht, waarbij geen regenboogkleur ongebruikt bleef. "Dit huis weerspiegelt mijn ziel en mijn persoonlijkheid. Het is creatief en uitbundig, net zoals ik. Ik herken veel van mezelf in de Meilandjes."

De badkamer De badkamer

Sinds het huis – met een prijskaartje van zes ton – te koop staat, krijgt het veel aandacht. "Dat verbaast me ontzettend. Voor mij is het niets bijzonders. Ik heb het huis nooit aan veel mensen laten zien. Mijn visite zei weleens dat ik het online moest zetten, want iedereen vond het een spektakel."

Verbazing

Ook makelaar Mike Lamnadi stond even te kijken toen hij het huis voor het eerst zag. "Ik ben in mijn carrière heel wat bijzondere huizen tegengekomen, maar iets als dit heb ik nooit eerder gezien. Deze woning is over de top."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In één dag 'Funda-klaar': zussen vinden gat in de markt tijdens de crisis

Op de verkooppagina heeft hij ook beelden geplaatst van het huis zoals het eruit zou zien met een strakke inrichting. "Die zijn door een fotograaf met de computer gemaakt. De bedoeling is dat mensen zo kunnen zien hoe de woning is als die niet vol staat met spullen. Met de huidige inrichting oogt het huis niet zo ruimtelijk."

Zo ziet het huis eruit met een strakke inrichting Zo ziet het huis eruit met een strakke inrichting

Marilu moet er niet aan denken dat haar woning er daadwerkelijk zo uit komt te zien. "Als je dit huis modern en strak wil maken, ben je het niet waard. Dan moet je in een nieuwbouwpand gaan zitten. Ik begrijp dat niet iedereen zit te wachten op mijn uitbundige stijl, maar dit mooie oude huis moet je niet industrieel inrichten."

Marilu en haar hond Marilu en haar hond

Weg uit de stad

Zelf heeft ze een woning op het oog in Hardinxveld-Giessendam. "Daar is veel rust en natuur. Ik heb sinds twee weken een hond uit Spanje en die vindt het hier in het centrum van Schiedam veel te druk. Bovendien word ik ook een dagje ouder en wordt het huis voor mij erg groot, dus het is tijd om te vertrekken. Maar wel met pijn in mijn hart."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Funda-vondst: dit huis heeft een zwembad én een bruine kroeg in de tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore