Ga naar de inhoud
Online bestellen

Nooit meer keuzestress bij eten bestellen: Pieter bedacht Thuisbezorgd Roulette

Pieter Boerboom bedacht Thuisbezorgd Roulette

Keuzestress tijdens het bestellen van eten, veel mensen hebben er weleens last van. Om hen te helpen bedacht Pieter Boerboom Thuisbezorgd Roulette, een website die op basis van je postcode een keuze voor je maakt. "Het is niet alleen een handig hulpmiddel, maar ook een leuk spelletje."

In het afgelopen coronajaar is het aantal bestellingen bij onlineservice Thuisbezorgd flink gestegen. In 2019 werden er nog 38 miljoen bestellingen gedaan. In 2020 waren dit er 49 miljoen. Het maken van een keuze wordt echter steeds lastiger. Waar er in 2019 nog 8500 duizend restaurants waren aangesloten bij de bestelservice, zijn dat er inmiddels 12.000.

Thuisbezorgd uitgespeeld

Bij Pieter Boerboom leidde dat tot keuzestress. "Tijdens de tweede coronagolf bestelde ik met mijn huisgenoten zo’n twee à drie keer per week bij Thuisbezorgd. Dan rouleerden we tussen een pokébowl, burrito en pizza", vertelt hij aan EditieNL.

Moederbedrijf
Lees ook:
Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl wil miljard ophalen met obligaties

Voor zijn gevoel had Boerboom Thuisbezorgd wel uitgespeeld. "Ik werd er gek van dat ik elke keer dezelfde dingen bestelde en dacht: is het niet leuk als er een generator is om nieuwe restaurants en gerechten te ontdekken? Ik wilde nu een keer het lot laten bepalen."

Daarom bedacht hij de website Thuisbezorgd Roulette. In eerste instantie was het vooral iets leuks voor hemzelf en een paar vrienden, maar inmiddels is zijn concept uitgegroeid tot veel meer dan dat. "Nu hebben we al meer dan 5000 mensen die het gebruiken. Het is niet alleen handig bij het maken van een keuze, maar ook een leuk spelletje om verrast te worden door wat je gaat eten."

Het kan natuurlijk dat je iets krijgt wat je niet lekker vindt. "Maar dat is nu eenmaal het spel." Boerboom verdient zelf overigens niets aan de website.

Eigen keuze bepalen

In hoeverre maak je de keuze voor een maaltijd eigenlijk helemaal zelf? Volgens neurowetenschapper Chantal van den Berg wordt je keuze bij Thuisbezorgd deels beïnvloed door middel van foto’s, teksten en reviews die bij restaurants staan. "Of door de restaurants die boven aan de lijst staan, ondanks dat je niet zeker weet of die daadwerkelijk goed zijn of hun plekje hebben opgekocht."

De technieken helpen je en sturen je in een richting zodat het voor jou makkelijker wordt om de knoop door te hakken. "Aan de ene kant is dat negatief, want mensen worden gestuurd richting bepaalde keuzes. Maar je wordt ook geholpen om een keuze te maken uit het enorme aanbod en dat is zeker positief."