Negatieve testuitslag verplicht

Sabine woont op de Duitse grens en mag zonder testuitslag haar huis niet meer uit

08 april 2021 15:58 Aangepast: 08 april 2021 16:02
De stoep voor het huis van Sabine, Anne en Emma is Duits grondgebied

Sinds afgelopen dinsdag mogen Nederlanders geen bezoek meer aan Duitsland brengen zonder een negatieve coronatestuitslag op zak. Dat is problematisch voor Sabine de Groot en haar gezin, want zij wonen precies op de grens. "De stoep is al Duits grondgebied."

Sabine (46) woont samen met haar man en twee dochters aan de Oude Kleefsepostweg in Spijk. Het huis staat officieel in Nederland, maar vanaf het moment dat ze het hekje in de voortuin passeert begeeft ze zich op Duits grondgebied. Een andere manier om het huis te verlaten is er niet.

Testen, testen, testen

Dat betekent dat het Nederlandse gezin sinds dinsdag officieel de deur niet uit mag zonder negatieve testuitslag. "Anne en Emma zitten in Nederland op school. Ze moeten nu eigenlijk elke 72 uur getest worden om erheen te kunnen. Alleen maar om onze straat door te gaan, want daarna zijn ze alweer in Nederland."

Het huis staat in Nederland, de straat ligt in Duitsland Het huis staat in Nederland, de straat ligt in Duitsland

Of ze zich ook aan de nieuwe maatregel houden? "Mijn dochter en ik zijn nu toevallig getest omdat we klachten hadden, maar nee, we zijn dat zeker niet elke 72 uur van plan. Er wordt hier bijna niet gecontroleerd, dus ik schat de kans klein dat we beboet worden."

Niet meer tanken

Toch heeft ze haar dagelijkse bezigheden er wel op aangepast. "Normaal gesproken tanken we in Duitsland en doen we daar boodschappen, maar dat durf ik nu even niet. Ik wil geen boete riskeren. Mijn man rijdt ook niet meer via de Duitse snelweg naar zijn werk in Arnhem, terwijl dat eigenlijk het snelst is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Negatieve coronatest verplicht voor Nederlanders die even naar Duitsland gaan

Nederlanders mogen officieel nog wel zonder testuitslag op doorreis in Duitsland zijn. "Maar stel dat mijn man autopech krijgt, dan mag hij dus niet uitstappen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore