Pasen

Verstop je paaseitjes niet te goed: tienduizenden raken vermist

02 april 2021 15:36 Aangepast: 02 april 2021 15:49
Foto ter illustratie

Aankomend weekend is het Pasen, dus gaan we weer gezellig eieren zoeken. Maar verstop ze niet te goed, want tienduizenden eieren worden niet meer teruggevonden naar schatting van de VBZ. En dat is natuurlijk doodzonde.

De schatting werd uitgevoerd door de VBZ, de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. Zij lieten een peiling uitvoeren onder 3000 mensen. Hieruit bleek dat ongeveer twee derde van de Nederlanders Pasen viert. Een derde van die groep doet ook aan het verstoppen van chocolade-eitjes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneeuw met Pasen, misschien wel kouder dan met Kerstmis

Dat is hartstikke leuk, maar veel eitjes komen nooit meer van hun verstopplek af. Volgens de peiling verstopt een huishouden gemiddeld 25 eitjes. Dit komt neer op een totaal van ongeveer 42 miljoen chocolade-eitjes in het hele land. Van al deze eitjes raken er 85.000 voorgoed zoek.

Giftig

Dus let goed op met het verstoppen van de eitjes deze Pasen. Want dit is niet alleen zonde van de chocolade, maar ook nog eens een gevaar voor je huisdier of de natuur. Chocolade is namelijk giftig voor zowel honden als katten. En dan is er ook nog de verpakking van het eitje dat voor milieuvervuiling kan zorgen. Daag jezelf dus niet al te veel uit deze Pasen en leg de eitjes op plekken die je wel kunt onthouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore