Fietscaravan

Thymen (16) bouwt fietscaravan: 'Echt een plaatje'

18 maart 2021 17:41 Aangepast: 18 maart 2021 19:13
De fietscaravan van Thymen

Waar veel jongens van zestien sleutelen aan hun brommer, is Thymen Bastmeijer druk met een andere tweewieler. Hij bouwt in z'n eentje een caravan die hij achter zijn elektrische fiets kan hangen. Zodat hij er het hele land en buitenland mee door kan.

Thymen raakte geïnteresseerd in de fietscaravan nadat hij een paar jongens zag die er een hadden gemaakt van een zwaar materiaal. Maar omdat hij dat op zoek was naar iets lichters besloot hij nog even verder te kijken. Later las hij een artikel in de krant van iemand die het ook had gedaan, maar opnieuw was het onderwerp en materiaal niet naar zijn wens. Dus ging hij zelf aan de slag.

Vallen en opstaan

Hij begon met het bouwen van zijn eigen caravan. "Ik had hem eerst gemaakt van een speciaal plastic. Maar toen ik hem in elkaar had en ermee op pad ging, ging het plastic bobbelen van de zon. Dus moest ik de hele rataplan er weer vanaf halen", vertelt hij aan EditieNL.

Het bouwproces kostte hem tot nu toe ongeveer twee en een half jaar. De materialen kreeg hij grotendeels van sponsoren. "Ik ben gewoon op bedrijven afgestapt met mijn verhaal en veel waren dolenthousiast. Sommige schenken materialen en anderen geven geld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sportief het coronajaar door: Peter fietste door alle 352 Nederlandse gemeenten

Na deze tegenslag ging hij aan de gang met hout. "Dit heb ik goed bewerkt en ervoor gezorgd dat het tegen de regen kan." De caravan maakte hij van Douglas hout, staal en een paar details bestaan uit plastic. Ook beschikt de caravan over een raampje en een dakkoepel.

Voor de caravan staat zijn elektrische fiets, die hij oplaadt door middel van een zonnepaneel. "Het is een buigbaar zonnepaneel. Deze heb ik gekoppeld aan een computertje waardoor ik makkelijk de accu van mijn fiets op kan laden."

Liefde voor Ede

Ook is het uiterlijk van de caravan volledig doordacht door Thymen. "Ik heb het design gekozen omdat ik uit Ede kom en Ede staat bekend om de hei. Ik wilde iets van Ede bij me houden want ik hou ontzettend veel van die stad."

Voor de beschildering schakelde Thymen de hulp in van graffitispuiter Vincent William. "We gingen samen aan tafel zitten om ideeën met elkaar te bespreken. We kwamen uiteindelijk uit op dit dromerige heidelandschap."

Op reis

De caravan is nog niet helemaal klaar. Maar wanneer de tijd rijp is, is Thymen zeker van plan om ermee te gaan toeren. "Sowieso wil ik eerst naar de Veluwe, want ik houd enorm van de natuur. Vervolgens wil ik ook steeds verder weg en dan overnachten bij boeren." Uiteindelijk wil Thymen ook de grens over met zijn caravan. "Ik wil bijvoorbeeld naar Duitsland en dan vooral ook de bergen in."

Thymen is erg trots op zijn werk. Er moeten nog een aantal details toegevoegd worden zoals gordijnen en een stofje voor over het matras. Hij vindt het geweldig om te zien hoe zijn werk samenkomt. "Het is echt een plaatje, dat geeft echt een kick!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore