Ga naar de inhoud
Huntsman spin

Paniek in Drentse supermarkt: exotische spin tussen de bananen

De spin werd ontdekt door een kassière die een trosje bananen wilde scannen Beeld © Dierenambulance Noord en Midden Drenthe

Medewerkers van supermarkt De Poiesz in Assen kregen gisteren de grootste schrik van hun leven. In een trosje bananen werd er een grote spin ontdekt. En dat was niet zomaar een spinnetje: het was een exotische joekel.

Het gaat om een huntsman spin die ook bekend staat als de jachtkrabspin. De spin is te herkennen aan zijn lange poten, de pootspanwijdte kan wel vijftien centimeter zijn. Ook kan het dier vijf centimeter lang worden.

Even schrikken

De spin werd ontdekt door een kassière die een tros bananen wilde scannen. "Ze schrok er erg van en raakte in paniek", vertelt bedrijfsleider Richard aan EditieNL.

'Over
Lees ook:
'Over paar jaar mogelijk alle regionale supermarkten overgenomen'

De assistent bedrijfsleider schoot te hulp en ving de spin om de kassière te verlossen. "We wisten niet direct dat het om een exotische spin ging dus hebben we de dierenambulance gebeld."

Bijzondere vondst

Dierenambulance Noord en Midden Drenthe werd ingeschakeld en heeft hier dier laten inspecteren door hun reptielen-expert. De spin is vervolgens naar een geschikte opvang gebracht. "Wij krijgen dit soort meldingen niet vaak, het was dan ook heel bijzonder!", schreef de Dierenambulance op Facebook.