Toeval?

Dierenartsen Van Leeuwen, Kip en Van Osch werken aan de Torenvalklaan

09 maart 2021 12:38 Aangepast: 09 maart 2021 12:47
Voorste rij (v.l.n.r.): Wigand van Osch, Mette van Leeuwen en Mariëlle Kip Beeld © Dierenartsenpraktijk Ypenburg

Het kán bijna geen toeval zijn, zou je denken. In dierenartsenpraktijk Ypenburg werken drie dierenartsen met wel heel toepasselijke achternamen: Mette van Leeuwen, Mariëlle Kip en Wigand van Osch. En dan is de praktijk ook nog eens gevestigd aan de Torenvalklaan in Den Haag.

De namencombinatie is toch echt puur toeval, vertelt dierenarts Wigand van Osch aan EditieNL. "Het is geen vereiste voor sollicitanten hoor."

Hertrouwd

In het begin waren het alleen Van Osch en Kip met een dierennaam. De derde arts droeg de achternaam De Koning, maar hertrouwde met iemand die Van Leeuwen heet. Dat maakte het team compleet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sanne veranderde haar achternaam: 'Ik wilde niet meer aan mijn vader denken'

Inmiddels is dat zo'n acht jaar geleden. "Eerder stonden we er nooit zo bij stil, maar sinds het door de media is opgepikt valt het ineens veel mensen op. We krijgen er veel opmerkingen over. Eigenlijk zouden we er iets mee moeten doen in het logo." 

Huisdieren

Hun achternamen zijn in de praktijk overigens niet helemáál toepasselijk: ze zien vooral huisdieren zoals honden, katten en konijnen. "Leeuwen en ossen komen hier niet. Kippen zien we soms wel. In het verleden heb ik ook weleens met koeien en stieren gewerkt. Dichter bij mijn achternaam ben ik niet gekomen", aldus van Osch.

Nieuwe aanwinst

Overigens is er onlangs een dierenarts bijgekomen die geen dierenachternaam heeft. "Maar ze is nog niet getrouwd, dus het zou nog goed kunnen komen", grapt hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore