FvD-aanhang

Annet werd lastiggevallen vanwege GroenLinks-poster: 'Voelde me onveilig'

05 maart 2021 18:05 Aangepast: 06 maart 2021 11:15
De voortuin van Annet van Riel werd beklad met FvD stickers

In aanloop naar de verkiezingen voeren politieke partijen nu volop campagne. Veel kiezers steunen deze campagnes door bijvoorbeeld posters op te hangen. Annet van Riel deed dit ook, maar dat werd de Scherpenzeelse niet in dank afgenomen. Zo werden haar voordeur, tuinmeubilair en brievenbus beplakt met stickers van Forum voor Democratie en stonden er jongeren voor de deur.

Van Riel kreeg woensdag een flyer van Forum voor Democratie door de brievenbus. "De jongens die dit hadden gedaan bleven op twintig meter van het huis rondhangen", vertelt ze aan EditieNL. Ze lachten en wezen naar het huis. De jongens hadden het specifiek op haar gemunt. "Ik was de enige die de flyer had gekregen. Toen dacht ik nog: prima. Het is zo. Laat maar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stephanie Bennett (GroenLinks) wil dat Groningen per trein beter bereikbaar is

Diezelfde avond werd er bij Van Riel aangebeld. "Ik deed open en zag de jongens wegrennen. Toen werden er kreten geroepen die ik niet zal herhalen." Ze merkte op dat de jongens haar tuinmeubilair, deur en brievenbus hadden beplakt met stickers. "Toen dacht ik: dit voelt niet prettig. Het voelt onveilig. Ik voelde me geïntimideerd omdat ik mijn politieke voorkeur blijkbaar niet mag hebben."

Hartverwarmend

Van Riel is al twaalf jaar actief in de politiek. Toch is dit de eerste keer dat ze dit soort intimidatie meemaakt. "Hoe kan het? Wat is er nu veranderd? Ik heb wel vaker politieke discussies gevoerd, maar dit is nog nooit gebeurd. Ik heb er slecht van geslapen."

Ze begrijpt dat de aanval vanuit een groep jongeren komt en niet van Forum voor Democratie zelf. Daarom wil Van Riel de situatie liever niet groter maken dan-ie nu is. "Het zijn jongens van 16 die niet weten waar de grens ligt." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijf vragen aan Thierry Baudet: Forum wil ook onder premier Rutte in het kabinet

Ondanks alles is ze niet van plan om de poster weg te halen. "Ik zou er nog drie bij hangen als het kon." Buurtbewoners tonen ineens ook interesse in de posters. "Hartverwarmend vind ik het."

Inmiddels heeft een van de jongens Van Riel benaderd om met haar in gesprek te gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore