Den Helder

Politie rukt met zes auto's uit voor 'heterdaadje', maar inbreker blijkt kat

03 maart 2021 15:09
De kat in kwestie Beeld © Politie Den Helder

Een bewoner van een huis in Den Helder hoorde afgelopen nacht gerommel in zijn woning en belde direct de politie. Met zes auto's kwamen agenten op de inbraakmelding af, maar de indringer bleek een stuk onschuldiger dan gedacht: er was een kat naar binnengelopen.

"Als je een inbreker op heterdaad hebt aangehouden, geeft dat wel een soort van kick", schrijft de politie Den Helder in een bericht op Facebook. Toen ze de melding binnenkregen dat een bewoner gerommel in zijn huis hoorde en dat er een buitendeur opengemaakt zou zijn, gingen ze er dan ook meteen op af.

Balkondeur open

Bij het huis aangekomen zagen agenten dat de balkondeur op de eerste etage van de woning open was. "Binnen in de woning hoorden wij de hond van de bewoner al blaffen. Wij zijn de woning ingegaan en troffen daar de verdachte aan."

En dat was dus geen inbreker, maar een buurtkat die de balkondeur had open gekregen. De kat was het huis ingegaan en daar naar beneden gelopen, waar het dier zo schrok van de hond des huizes dat er een vaas viel.

'Niet aangehouden'

De kat zat nog in het huis toen de politie daar aankwam. "De kat is niet door ons aangehouden maar wel buiten de deur gezet. Op onze preek gaf hij geen reactie en liep zonder om te kijken of commentaar te geven weg", sluit de politie af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore