Stopt in Nederland

Tupperware-fans in rouwstemming: 'Snel laatste bestelling gedaan'

27 februari 2021 16:35 Aangepast: 27 februari 2021 16:56
Anita heeft snel nog een laatste bestelling gedaan

Het is het einde van een tijdperk: Tupperware stopt met de directe verkoop in Nederland. Dat maakte het bedrijf – beroemd om zijn handig afsluitbare bakjes en Tupperware-parties – gisteren bekend. Een grote teleurstelling voor fans Nina en Anita. "Ik kan me geen leven zonder voorstellen."

Trek een willekeurig kastje in het huis van Nina Borsje open en je komt gegarandeerd Tupperware-bakjes tegen. "Ik heb alle soorten die je je kan bedenken", vertelt de 56-jarige vrouw uit het Utrechtse Leerbroek aan EditieNL. "Mijn schoonzoon zegt altijd: als er bij jou brand uitbreekt ontstaat er een groene gifwolk die tot in Groningen te zien is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tupperware stopt met directe verkoop in Nederland: 'Totaal overdonderd'

De liefde voor Tupperware is haar met de paplepel ingegoten. "Ik heb van huis uit meegekregen dat je eten en drinken bewaart in zulke bakjes. Mijn moeder deed dat ook. Ik heb voor mijn vier kinderen ook altijd Tupperware-producten gespaard. Inmiddels zijn er drie het huis uit, die hebben dozenvol Tupperware meegekregen. Ze wilden niet eens alles hebben omdat het zoveel was." Ook vriendinnen en nichtjes mogen regelmatig wat bij haar uitkiezen.

Tupperware-party

Het fenomeen Tupperware-party is Nina ook niet onbekend. "Ik organiseer minimaal twee keer per jaar zo'n bijeenkomst hier thuis. Daar komt de hele buurt op af. Niemand heeft namelijk zin om het zelf te doen", lacht ze. Ze ontvangt altijd een vaste demonstratrice. "Die ga ik nu ook niet meer zien, heel vreemd. Ik heb haar gisteren meteen een berichtje gestuurd. Het nieuws kwam voor haar ook als een donderslag bij heldere hemel."

Een klein deel van de verzameling van Nina Een klein deel van de verzameling van Nina

Nina vindt het erg jammer dat 'haar' merk ermee stopt. "Gelukkig hoef ik me met mijn voorraad geen zorgen te maken dat ik tekort kom. Die dingen zijn niet kapot te krijgen. Ik heb genoeg voorraad voor de rest van m'n leven."  

Geschokt

Ook bij Anita van Mierlo (51) sloeg het nieuws in als een bom. "Gisteren werd ik gebeld door mijn vaste demonstratrice. Ik schrok er echt van. Ik kan me geen leven zonder Tupperware voorstellen."

Ze heeft in haar huis in het Zeeuwse Oud-Vossemeer een flinke voorraad. "Ik heb ontzettend veel maar koop ook nog steeds van alles erbij. Mijn favoriete producten zijn de rijstkoker en de snelkookpan. Die laatste is vorig jaar pas uitgebracht en ik kan niet meer zonder."

De kastjes van Anita De kastjes van Anita

Zelf is ze zeven jaar lang actief Tupperware-gastvrouw geweest. "Daar ben ik al even gestopt, maar ik deed het nog wel een keer per jaar voor het goede doel. In oktober heb ik vanwege corona zelfs voor het eerst een digitale Tupperware-party georganiseerd."

Laatste bestelling

Gelukkig tipte haar demonstratrice dat ze nog tot maandag producten kan bestellen. "Daar heb ik meteen gebruik van gemaakt. Ik spaar namelijk de kruidenpotjes en mijn verzameling is nog niet compleet. Ze zijn best prijzig dus ik kocht er elke keer een paar. Nu heb ik er maar meteen twaalf besteld, zodat ik alles op tijd binnen heb. In totaal heb ik er dan 45."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore