Ga naar de inhoud
Zomervakantie 2021

Durven we deze zomer op vakantie? 'Onze bed & breakfast is bijna volgeboekt'

Jurgen en Gonnie runnen een bed & breakfast in Italië

In veel Europese landen worden de coronamaatregelen versoepeld en dat zorgt voor hoop. Nadat de Britse premier Boris Johnson bekendmaakte dat er weer gereisd kan worden, schoot het aantal boekingen bij de Britten door het dak. Kunnen Nederlanders al hopen op een zomervakantie in het buitenland?

Rond deze tijd van het jaar boeken we normaal gesproken massaal onze zomervakanties. Hoewel er rondom corona nog veel onzekerheid is, zijn er veel mensen die er tussenuit willen. Dat blijkt uit onderzoek van het European Council

'Meer vrijheid'

Jurgen en Gonnie Linssen merken dat mensen ook daadwerkelijk durven te boeken. Het stel runt de bed & breakfast La Vecchia Scula in Italië, die tot eind oktober bijna is volgeboekt. "De eerste gasten komen eind april", vertelt Gonnie aan EditieNL. Hun gasten zijn voornamelijk Nederlanders. "Mensen willen graag op vakantie. Hier hebben ze toch wat meer vrijheid. We zitten hier momenteel in het laagste risicogebied van Italië."

Hier
Lees ook:
Hier moet je op letten als je toch een vakantie wil boeken

Om een deel van de zorgen bij de toeristen weg te nemen heeft het stel ervoor gekozen om de annuleervoorwaarden te versoepelen. "Het is te begrijpen dat je op het laatste moment niet kunt komen als de grenzen zijn gesloten."

Zelf denkt Gonnie dat toeristen in haar bed & breakfast veilig zijn. "Mensen moeten ook een negatieve testuitslag tonen om hierheen te vliegen. Bovendien is er een temperatuurmeting bij de ingang. Dat is verplicht."

Vaccinatiebewijs

Toerisme-expert Marco van Leeuwen merkt dat Nederlanders vooral behoefte hebben aan perspectief. "We zijn bezig met wat we deze zomer kunnen gaan doen, alleen zijn we nog afwachtend. Als de vaccinaties een beetje op gang kunnen komen, dan biedt dat wel perspectief", legt hij uit aan EditieNL."Vaccinaties kunnen de de keten in beweging krijgen."

 

2021:
Lees ook:
2021: We boeken ons vakantiehuisje nu vooral last minute

Hij vermoedt dat dit jaar campingvakanties populair zijn. "Je bent veel flexibeler op een camping. Als het druk wordt kun je zo verkassen."

Toeristen die naar het buitenland gaan moeten volgens Van Leeuwen rekening houden met veel aanpassingen. "Je komt misschien in een resort waar alles is aangepast op hygiëne en veiligheid. Buffetten zijn er minder, het eten wordt in veel gevallen aan tafel uitgeserveerd. Er is nog steeds zon, zee en strand, maar de omstandigheden zijn aangepast. Daar moeten we mee leren leven."

Veel
Lees ook:
Veel vliegtuigen en piloten aan de grond: kan dat kwaad?