Coronamaatregelen

Zwemleraren voeren actie op opblaasbare eenhoorn in de Hofvijver

23 februari 2021 16:38 Aangepast: 23 februari 2021 18:03
Bauke Beert (links) en Fons (rechts) gingen de Hofvijver om zwemlessen weer te laten doorgaan

Het water was ijs- en ijskoud. Toch gingen zwemleraren Bauke Beert en Fons vanmorgen met een opblaasbare eenhoorn de Hofvijver in Den Haag in. Met hun actie willen ze aandacht vragen voor de zwemlessen die nog steeds niet door mogen gaan vanwege de lockdown. Ze zongen een lied op de melodie van het nummer Laat Me. "Een brandbrief aan meneer Mark en meneer Hugo."

Het idee voor de actie ontstond gisteren, toen de mannen hoorden dat de kappers waarschijnlijk weer open mogen. "Onze sector lijkt nooit aan bod te komen tijdens de persconferenties", vertelt Bauke Beert aan EditieNL. "Dus ja, dan maar in een unicorn de Hofvijver in. Waarom ook niet?"

Eenhoorn

Vol goede moed stapten Fons en Bauke Beert vanochtend in de auto. Om tien uur gingen ze het water in. "De Hofvijver is niet zo diep maar het was wel heel koud. Maar voor deze actie had ik dat er wel voor over", vertelt Bauke Beert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Buitenzwemmen steeds populairder: 'Geeft euforisch gevoel'

Speciaal voor de actie herschreef Fons het nummer Laat Me van Ramses Shaffy om hun boodschap te verkondigen. "Het is eigenlijk een brandbrief aan meneer Mark en meneer Hugo. Het is zo ontzettend belangrijk."

Noodzaak

Voor de mannen zit er veel noodzaak achter hun actie. "Als straks half Nederland weer in de recreatieplas ligt, moeten de kinderen wel weten wat ze moeten doen." Maar ook de steeds langer wordende wachtlijsten zorgen voor onrust. "Kinderen die zich aanmelden kunnen waarschijnlijk pas over een jaar starten. Dat vinden wij vrij zorgwekkend. De zwemlessen moeten daarom gewoon weer doorgaan."

Bauke Beert (links) en Fons vlak voordat ze de Hofvijver ingingen Bauke Beert (links) en Fons vlak voordat ze de Hofvijver ingingen

De mannen hebben uiteindelijk niet heel lang op hun eenhoorn rondgedobberd. "We mochten onze noodkreten uitzingen van de autoriteiten, maar daarna moesten we eruit. Dus we hebben denk ik vijf minuten op het water doorgebracht." Hun actie was live op Facebook te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wachtlijsten voor zwemles lopen flink op, zorgen om veiligheid kinderen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore