Den Bosch

Bok overlijdt nadat mensen tegen regels in eten over hek gooien: 'Verdrietig en boos'

22 februari 2021 11:10 Aangepast: 22 februari 2021 11:16
De bok woonde tijdelijk in het dierenpark Beeld © Dierenpark Prins Hendrik

Verdriet en boosheid in Dierenpark Prins Hendrik in Den Bosch. Een van de bokken is afgelopen week overleden nadat hij was gevoerd door bezoekers. Op de hekken in het park staat duidelijk dat dat niet de bedoeling is. "Je bent toch zelf ook niet de hele dag aan het eten?"

De bok verbleef tijdelijk in het park, waar ook kippen, ganzen, pauwen, schapen, herten en nog meer dieren rondlopen. Op de hekken staat dat mensen de dieren beter niet kunnen voeren. Toch vindt de beheerder regelmatig eten van bezoekers in de dierenverblijven.

Ongezond

Dat heeft volgens de beheerder geleid tot de dood van een van de bokken. "Dit is heel erg verdrietig maar ik word er ook boos om", laat de beheerder weten via Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Welk dier hoort bij welk spoor in de sneeuw? 'Eekhoorn herken je meteen'

De beheerder vindt het groenafval zelfs storender dan rondzwervend plastic en ander zwerfafval. Vooral sinaasappelschillen en bananenschillen zijn uit den boze.

Medewerkers van het dierenpark moeten alle groenresten opruimen Medewerkers van het dierenpark moeten alle groenresten opruimen

Genoeg te eten

Ook een kleine hoeveelheid voer is niet gewenst, laat het park weten. "Als een heleboel mensen dat doen is het alsnog veel eten voor de dieren.  Ze krijgen elke dag een gezonde hoeveelheid brokken en hooi en af toe is dat op, dat is niet erg. Jij bent zelf toch ook niet de hele dag aan het eten?" 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore