Smaakexplosie

Quinten (25) strijdt voor behoud knoflooksaus Deen: 'Halve fles per avond'

20 februari 2021 12:27 Aangepast: 20 februari 2021 15:21
Quinten (25) hoopt dat deze saus blijft bestaan Beeld © Quinten Warner

Zijn vrienden noemen Quinten Warner (25) uit Purmerend ook wel de Shoarmaboer. Er gaat geen dag voorbij dat hij niet zijn geliefde knoflooksaus van de Deen eet. Nu 'zijn' supermarkt wordt overgenomen door Albert Heijn dreigt zijn geliefde saus te verdwijnen. Om dat te voorkomen is hij een petitie gestart.

"Niet te dik, niet te dun en niet te zuur maar lekker zoet. Een smaakexplosie in je mond", zo omschrijft Quinten de knoflooksaus van supermarkt Deen aan EditieNL. Afgelopen week werd bekend dat Deen wordt overgenomen door de supermarkten Vomar, Dekamarkt en Albert Heijn. En daardoor zit Quinten met een groot probleem want zijn geliefde saus zal dan verdwijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DEEN doekt op: supermarktketen verkocht aan drie concurrenten

"Ik sta erom bekend dat ik veel shoarma eet, wel twee keer in de week. Daarnaast eet ik ook nog shoarmapizza's en tosti's; met knoflooksaus van Deen."

Verslaving

Quinten verslindt soms een halve fles per avond, wekelijks gaan er bijna drie flessen knoflooksaus doorheen. "Het is een verslaving."

Maar van die verslaving moet hij binnenkort misschien noodgedwongen afkicken. "De Deen waar ik altijd heen ga – een echte familiesupermarkt – wordt straks overgenomen en daar baal ik van. Het is een gezellige supermarkt die een stuk persoonlijker voelt dan Albert Heijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kant-en-klare Vietnamese pho lijkt totaal niet op het origineel: 'Doodzonde'

Bovendien verkoopt Albert Heijn niet zijn geliefde saus. "Ik probeer wel eens andere sauzen maar daar word ik toch niet blij van, dan eet ik liever wat anders." Om ervoor te zorgen dat de knoflooksaus blijft is hij een petitie gestart. "Hij is al bijna 1800 keer getekend. Het is toch fijn om te merken dat ik niet de enige ben."

Een Albert Heijn filiaal in de buurt heeft Quinten uitgenodigd om binnenkort knoflooksauzen te komen proeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore