Helmond

Kinderen bellen 29 keer 112, politie weet gepaste straf

19 februari 2021 11:20 Aangepast: 19 februari 2021 11:22
De kinderen moesten in het werkstukje uitleggen wanneer je wel en niet 112 mag bellen Beeld © Politie Helmond

In Helmond hebben twee kinderen 29 keer 112 gebeld. Als volwassene kan zo'n actie je een flinke boete of zelfs een aantal maanden in de cel opleveren. Maar hoe straf je kinderen die zulke fratsen uithalen? De politie wist er wel raad mee.

De twee kinderen van 8 en 10 jaar belden op 16 februari maar liefst 29 keer het noodnummer. Ze stelden vragen en vertelden aan de meldkamer dat er brand was uitgebroken in hun huis, terwijl dit niet zo was. De politie bedacht samen met de moeder van de boefjes een gepaste straf: ze moesten een werkstukje schrijven.

Inleveren op het bureau

In hun werkstuk moesten de kinderen uitleggen wanneer je wel en niet het noodnummer mag bellen. Het werkstukje zou ingeleverd worden bij de politie wanneer de kinderen het af hadden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder van 8 kinderen in coronatijd: 'Continu die prikkels, er is geen ontsnappen aan'

"Zoals afgesproken hebben wij het werkstuk ontvangen", schrijft Politie Helmond donderdagavond op Facebook bij foto's van de werkstukjes. "Beiden kinderen gaven goede voorbeelden en boden nogmaals hun excuses aan."

Lesje geleerd

Leuk vonden de kinderen het echter niet om te maken, vertelde hun moeder aan de agenten. "Ze moesten het drie keer opnieuw schrijven voordat het werd ingeleverd." De politie denkt dat de boefjes hun lesje dus zeker wel hebben geleerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore