Geld voor getroffen ondernemers

Cafébaas en dj halen 21.000 euro op met 96 uur durende carnavalslivestream

17 februari 2021 12:49 Aangepast: 17 februari 2021 14:42
Kristian (rechts) en Elton (links) haalden met hun livestream meer dan 21.000 euro op

Afgelopen week was het weer carnaval, maar dat kon door het coronavirus niet op de gebruikelijke manier gevierd worden. Cafébaas Kristian en dj Elton wilden het toch niet zomaar voorbij laten gaan. Ze lieten zich 96 uur opsluiten in een danscafé in Breda om daarmee geld in te zamelen voor worstelende ondernemers. Met resultaat: er werd ruim 21.000 euro opgehaald.

Het duo sloot zichzelf op in Café Krisje in Breda. Vanuit hier zonden ze de livestream uit. Tijdens de livestream vonden er onder meer optredens plaats en mochten kijkers voor een klein bedrag verzoekjes doen.

De actie was voornamelijk bedoeld voor de ondernemers van Breda. "We willen ze graag steunen. Tegelijkertijd is het een protest tegen de langdurige sluiting van de horeca", vertelden ze eerder aan EditieNL. Dat lijkt gelukt, want er is een flink bedrag opgehaald.

96 uur feest

Elton van den Maagdenberg kijkt tevreden terug op de 96 uur, maar is wel moe. "Het was wel pittig maar je bent zo veel bezig dat je daar wel doorheen wordt getrokken", vertelt hij aan EditieNL. Door af en toe even te slapen hielden de mannen het vol. "We konden het geluid in het café zachter zetten en we deden oordopjes in. We moesten wel slapen, anders waren die 96 uur niet te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dj en cafébaas sluiten zich tijdens carnaval 96 uur op in Bredase kroeg

De mannen hielden zich aan een strakke planning, waardoor het best hard werken was. "Was ik niet in beeld, dan was ik achter de schermen bezig. Je bent er altijd voor aan het zorgen dat alles goed verloopt", vertelt Elton. Door de constante activiteiten voelde het voor hem alsof de tijd heel snel voorbij ging. "De adrenaline nam het over."

21.000 euro

Na afloop van de stream hadden de mannen meer dan 21.000 euro opgehaald. Elton kon het niet geloven. "Ik kreeg van mensen te horen dat ze me alleen maar nee zagen schudden. We zijn dankbaar voor iedere donatie en we hadden echt niet verwacht dat het zo’n hoog bedrag zou worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carnaval leeft in Den Bosch, ook al gaat het niet door

Over de besteding van het bedrag hoefden de mannen niet lang na te denken. "Het geld wordt in drieën gesplitst en verdeeld over drie kroegen in Breda die geen steun krijgen van de overheid. Ze zijn namelijk net voor corona begonnen en komen daardoor niet in aanmerking voor steun", legt Van den Maagdenberg uit.

Carnavalsgevoel

Ondanks de pret die Elton beleefde tijdens de livestream hoopt hij volgend jaar weer normaal carnaval te kunnen vieren. "Ik heb wel een carnavalsgevoel gehad, het was niet zoals normaal maar wel erg leuk. Het was heel druk maar we hebben ontzettend veel gelachen."

Het was voor Elton dus een goede vervanging voor het echte feest in deze tijd. "Maar natuurlijk hoop ik dat het volgend jaar weer normaal kan."

Kristian (links) en Elton (rechts) hebben met hun livestream elk uur een ander thema Kristian (links) en Elton (rechts) hebben met hun livestream elk uur een ander thema

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore