Carrièreswitch

Daan helpt mensen uit de sneeuw met pick-uptruck: 'Al vijftig man gered'

09 februari 2021 16:34 Aangepast: 09 februari 2021 18:47
Daan Jansen redt samen met vrienden mensen die vastzitten in de sneeuw.

Hij is normaal gesproken dakdekker, maar door het winterse weer kan Daan Jansen het dak niet op. Daarom heeft de 35-jarige man uit Deventer nieuw werk bedacht: hij bevrijdt mensen uit de sneeuw met zijn pick-uptruck.

De actie begon als een geintje. "We dachten: we zetten voor de grap een advertentie op Facebook. Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen", vertelt hij aan EditieNL.

Redder in nood

Jansen heeft tot nu toe zo'n vijftig man in de regio Deventer uit de sneeuw gered. "Mensen willen weer gaan rijden, ze denken dat de wegen begaanbaar zijn. Ze zitten bijvoorbeeld vast in de sneeuwdrempel die door sneeuwschuivers is ontstaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Even praktisch: doe dit wel (en niet) nu er nog sneeuw ligt

"Het zijn meestal personenauto’s van oude vrouwtjes, maar ook veel bestelbusjes van PostNL." Zo heeft Jansen een bezorger bevrijd die van acht uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags vast zat met zijn voertuig. "Hij was er helemaal klaar mee, de tranen stonden in z'n ogen. Hij moest nog wat pakketjes bezorgen maar hij zag het niet meer zitten en is naar huis is gereden met een volle bus."

En hij was niet de enige. Verderop vond Jansen nog meer 'slachtoffers'. "De hele wijk stond vast."

Geen dank

Ondanks zijn inspanningen hoeft Jansen niks terug voor zijn hulp. "Ik doe het voor de leuk, om mensen te helpen", legt hij uit. "Ik vind het zielig om ze te laten staan langs de kant van de weg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore