Ga naar de inhoud
Dinnerly

Is nieuwe budget-maaltijdbox de moeite waard?

Horecatrendwatcher Vincent van Dijk probeert de nieuwe box Beeld © EditieNL

Door corona zijn maaltijdboxen populairder dan ooit. Het aanbod wordt ook alsmaar groter. Deze week wordt er weer een nieuwe variant gelanceerd, genaamd Dinnerly. Deze variant is goedkoper dan de boxen die we al kennen. Maar is-ie ook de moeite waard?

Het label Dinnerly valt onder de internationale maaltijdaanbieder Marley Spoon. Consumenten hebben elke week de keuze uit twaalf gerechten. "Elke maaltijd heeft maximaal vijf stappen en zes ingrediënten. Simpel dus", vertelt Gijs Janssen van Dinnerly aan EditieNL.

Maar vooral de prijs moet deze box onderscheiden van z'n concurrenten. Bij Dinnerly betaal je 61,75 euro voor een box van vier maaltijden voor vier personen, terwijl je daar bij HelloFresh 72,43 euro aan kwijt bent. Bij EkoMenu betaal je 77,64 euro.

Gouden
Lees ook:
Gouden greep ondernemer Lisette in crisistijd: maaltijdboxen van sterrenchefs

Janssen denkt dat de box nu op het goede moment komt. "De coronacrisis heeft impact op de financiën van veel mensen. Sommigen zijn hun baan kwijtgeraakt en hebben nu minder inkomsten. Dan is het fijn dat er een betaalbare maaltijdbox is."

Populair

Horecatrendwatcher Vincent van Dijk denkt ook dat de timing perfect is. Volgens hem zijn maaltijdpakketten nu enorm populair. "Door corona durven sommige mensen niet naar supermarkt. Het is fijn dat het bezorgd wordt. En straks na corona heeft iedereen het weer superdruk. Dan is het fijn om in korte tijd een maaltijd op tafel te kunnen zetten."

Die trend zet volgens hem nog wel even door. "Het begint nu pas echt te komen. Mensen gaan steeds meer geld uitgeven aan eten en willen goede kwaliteit. Ze komen erachter dat supermarkten niet het allerbeste fruit en groente leveren."

Picnic
Lees ook:
Picnic gaat ook maaltijdboxen leveren, zonder abonnement

Daarnaast worden mensen volgens hem luier. "Ze hebben geen zin om er zelf te veel over na te moeten denken. Je ziet dat supermarkten daar ook op inspelen met kant-en-klaarmaaltijden en complete pakketten. Het is een luxe manier van leven."

De box klinkt als een uitkomst, vindt culinair journalist Loethe Olthuis. "Vaak zijn de recepten in maaltijdboxen nog best ingewikkeld. Zeker als je niet zo ervaren bent met koken. Dit zou een gat in de markt kunnen zijn. Het is voordelig én heeft weinig ingrediënten."

Weinig inhoud

Toch is haar reactie na het openen van een Dinnerly-box niet enthousiast. "Je krijgt niet heel veel te eten", vindt ze. "Zeker qua groente is de inhoud minimaal. Het stelt niet zoveel voor. Als ik dit zie zou ik het eten toch liever los kopen. Ik vind de inhoud zelfs de lage prijs niet waard."

Horecatrendwatcher Van Dijk is het daarmee eens. "De porties zijn heel klein, ik ben benieuwd of je er genoeg aan hebt voor twee personen."

Bekijk hier de video:

02:11