Megen

Fotograaf legt zwemmende reeën vast: 'Een wow-moment'

05 februari 2021 13:08 Aangepast: 05 februari 2021 13:25
Een van de reeën keek recht in de lens Beeld © Charles Mallo

Prachtige plaatjes uit het Brabantse Megen. Daar heeft Charles Mallo gisteravond zwemmende reeën vastgelegd. "Dit overkomt je niet elke dag", vertelt de fotograaf uit Oss.

"Ik stond langs de dijk met wat mensen te kletsen over de vogels in het gebied toen ik plotseling geplons en gespetter hoorde", vertelt Mallo aan EditieNL. "Er bleken reeën te zwemmen."

Drie stuks

Omdat hij de reeën vanaf zijn locatie niet goed kon zien, is hij naar een andere plek gereden. "Daar had ik goed zicht en kwamen de reeën gezellig langs zwemmen. Het waren er drie: twee jonge bokjes en een volwassen ree, waarschijnlijk een vrouwtje."

De fotograaf was stomverbaasd. "Ik wist wel dat die dieren kunnen zwemmen maar ik had nooit verwacht dat ze op deze manier rustig een rondje zouden doen. Dit overkomt je niet elke dag."

Wow-moment

Het was voor de fotograaf – die zijn brood verdient met het fotograferen van ongevallen en branden – dan ook een bijzonder moment. "Ik maak wel vaker foto's van de natuur, dat is altijd een leuke afleiding, maar dan gaat het hoogstens om een ooievaar. Dit was een heel mooie verrassing. Echt een wow-moment."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Krijgers met lange manen': fotografen verzamelen 'Haagse Matjes'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore