Deo, tandenborstel en zeep

Sjoerd deelt toilettasjes uit aan daklozen: 'Hygiëne is met corona extra belangrijk'

05 februari 2021 09:45 Aangepast: 05 februari 2021 15:06
Sjoerd de Vries deelt gratis toilettassen met producten uit aan daklozen.

Sjoerd de Vries doet er het liefst alles aan om mensen te kunnen helpen. Eerst gaf hij gratis knipbeurten op straat, maar nu dat niet meer kan heeft hij besloten om op een ander gebied te hulp te schieten. Hij voorziet daklozen in Dordrecht en Rotterdam van toilettasjes gevuld met essentiële producten voor de persoonlijke hygiëne. Want dat is juist nu zo belangrijk.

Sjoerd de Vries besloot in 2019 om zijn leven een compleet nieuwe draai te geven. Naast zijn reguliere werk gaf hij daklozen gratis knipbeurten. Maar toen dit te veel werk werd om te combineren met zijn baan besloot hij fulltime 'straatbarbier' te worden.

Helaas gooide corona roet in het eten. Samen met de stichting die De Vries had opgericht besloot hij dat het virus hun werk niet mocht stopzetten. "We willen altijd mensen kunnen helpen." Zo ontstond het idee om gevulde toilettassen te gaan verzorgen.

Persoonlijke hygiëne

Tijdens de coronacrisis werkt De Vries voor het Leger Des Heils. "Ik zag bij opvanglocaties dat veel mensen niet de spullen hebben om zichzelf te verzorgen, zoals zeep. Tandenborstels zwerven vaak los in hun tas rond", vertelt De Vries aan EditieNL. Hij vond dat hier wat aan gedaan moest worden. "Het is niet alleen een probleem van nu maar door corona is persoonlijke hygiëne wel extra belangrijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diners voor daklozen: Berlijns restaurant maakt van de nood een deugd

De toilettassen bevatten een verzorgende zeep, deodorant, een tandenborstel en tandpasta. "We geven de producten in een handig tasje voor de hygiëne, maar ook zodat ze altijd nog zelf producten toe kunnen voegen."

Op naar de 1000

Momenteel heeft hij ongeveer 250 mensen voorzien van een toilettas. De Vries wil in totaal graag 500 of zelfs 1000 toilettassen uitdelen. "Als we in Rotterdam klaar zijn gaan we naar een andere stad. Gouda of Amsterdam misschien. We willen het liefst iedereen in opvanghuizen voorzien, dus ik ben nog wel even zoet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore