Zwerfafval

Wegwerpmondkapje krijgt tweede leven: gerecycled tot boekensteun

04 februari 2021 16:32
Deze boekensteun is van mondkapjes gemaakt Beeld © Interall Group

Ze zijn veel mensen een doorn in het oog: mondkapjes die op straat of in de struiken liggen. Om de weggegooide mondkapjes een tweede leven te geven start het Amsterdamse bedrijf Interall Group met het recyclen hiervan. "Het moet zorgen voor wat bewustwording."

De mondkapjes worden nu ingezameld in een supermarkt in Purmerend en bij verschillende zorginstellingen. "De mondkapjes die overal op straat liggen vindt iedereen echt afschuwelijk", zegt Maurice Stoevenbeld van Interall Group tegen EditieNL.

Deze verzamelbak staat in Purmerend Deze verzamelbak staat in Purmerend

"Wij focussen ons al een paar jaar op duurzame producten dus we willen op deze manier iets positiefs doen met dit afval. Het moet zorgen voor wat bewustwording." Het bedrijf maakt merchandise voor andere bedrijven. Ze zijn onder andere bekend van de wuppies. Nu maken ze boekensteunen, telefoonhouders en pennenbakjes van de mondkapjes.

"We zamelen ze in en dan smelten we de mondkapjes om, er zit namelijk plastic in de monkapjes. Daardoor zie je ze ook zoveel op straat liggen, ze vergaan niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dubbel mondkapje dragen: heeft dat zin?

Het bedrijf heeft veel enthousiaste reacties gekregen op het initiatief. "We hopen dat meer mensen ze voor ons gaan inzamelen. Misschien tandartsen en ziekenhuizen. Zo kunnen we van rommel iets moois maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore