Nike Go FlyEase

Van huispak tot 'handsfree' sneaker: we willen comfortabele kleding

03 februari 2021 15:09 Aangepast: 04 februari 2021 10:36
Esther heeft een sneakerverzameling Beeld © EditieNL

Een nieuwe release van Nike: de Go FlyEase. De sneaker kun je aantrekken zonder te bukken en zonder je handen te gebruiken. En dat past helemaal in deze tijd, want met al dat thuiswerken vinden we comfort belangrijk. Al mag het er ook best nog wel een beetje leuk uit zien.

De FlyEase is dus een handsfree sneaker, waar je gemakkelijk in en uit kan stappen. Het geheim zit in de scharnierende zool van de schoen.

Briljant bedacht, vindt sneakerfan Esther van Adrichem. "Vooral het idee dat je even snel naar buiten kan om boodschappen te doen of je vuilnis buiten te zetten. Normaal gaan mensen dan snel op de hielen lopen, hierbij kan je de schoen snel aandoen en toch heel houden", zegt ze tegen EditieNL.

Chillkleren

Esther heeft zelf zo'n honderd paar sneakers. Deze schoen wil ze ook wel toevoegen aan haar collectie. "Het is zeker een collectors item: de eerste schoen die je zonder handen aan en uit kan doen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nike onthult 'handsfree' schoenen met nieuw instapsysteem

Het past voor Esther ook bij wat ze nu het fijnste vindt om te dragen. "Als ik online shop, gooi ik mijn mandjes alleen maar vol met huispakjes. Ik zit alleen maar in chillkleren de hele dag", zegt ze. "Maar op het moment dat je naar de supermarkt gaat, het enige uitstapje van je dag, wil je er wel mooi uitzien."

Deze sneaker is voor haar dan ook het beste van beide werelden. "Comfortabel en mooi", vindt ze.

Gemak

Esther is lang niet de enige. "De comfi kleding-trend is ontzettend gaande", zegt trendspecialist Jan Agelink. "Zo heb je slounge wear, een combinatie tussen sleep wear en lounge wear. En in Amerika heb je de benaming 'two miles wear', dat is kleding waarmee je om het huis loopt."

Comfort is in deze tijd erg belangrijk. "Dan kan je toonbaar naar de supermarkt lopen, maar wel in zachte materialen", zegt Agelink. "Gemak is een ontzettend groot thema. Maar het moet er wel mooi uitzien, anders verlies je een bepaalde doelgroep. Het gemak moet op een bepaalde manier vormgegeven worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore