Ga naar de inhoud
Op schaal

Jurrien bouwt Beekse Bergen na op computer: 'Al ruim 1000 uur ingestoken'

Jurrien denkt nog wel een half jaar zoet te zijn met zijn project

Jurrien Brondijk heeft een tijdrovende hobby. De 22-jarige Eindhovenaar bouwt op zijn computer Safaripark Beekse Bergen na. Hij is al een jaar bezig en voorlopig nog niet klaar. "Alle details moeten kloppen."

Van de dierenverblijven en paden tot de bomen en informatieborden: alles in de digitale dierentuin van Jurrien is exact zoals in het echte safaripark. Hij bouwt zijn creatie in Planet Zoo, een game waarin mensen hun eigen dierentuin ontwerpen. "Alleen verzin ik niet mijn eigen variant, maar bouw ik Beekse Bergen precies na", zegt hij tegen EditieNL.

Eigen foto's

Hij maakt het ontwerp op basis van zijn eigen foto's. "Een jaar geleden ging ik naar het park omdat er drie rode panda's waren geboren, en ik ben ontzettend fan van die dieren. Planet Zoo was toen net uit dus ik dacht: nu kan ik meteen wat foto's maken om als inspiratie te gebruiken. Ik heb er toen 900 gemaakt. Eenmaal thuis bedacht ik om het hele park na te bouwen."

Jeffrey
Lees ook:
Jeffrey (48) bouwt thuis Disneyshows na: 'Kan ernaar blijven kijken'

Inmiddels werkt Jurrien er al een jaar aan. "Ik ben vrij perfectionistisch: als het beter kan, móét het ook beter. Alle details moeten kloppen en het hele park is op schaal. Soms ben ik een uur lang bezig met het maken van een educatiebord."

Hij is voorlopig nog niet klaar. "Ik heb er nu al ruim duizend uur inzitten, maar het einde is nog niet in zicht. Dat duurt nog wel een half jaar."