Lockdown

Contactloos naar de kapper: Denise bedenkt Covid-kapscherm

28 januari 2021 15:15 Aangepast: 28 januari 2021 16:38
Beeld © Eigen foto

Het is een lastige tijd voor kappers in Nederland, nu kapsalons alweer weken dicht zijn door de lockdown. Kapster Denise Valladares uit Woerden besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en bedacht een mogelijke oplossing waarmee kappers weer veilig hun werk kunnen uitoefenen: een Covid-19 kapscherm.

Het idee voor het scherm ontstond bij Denise al tijdens de eerste lockdown in maart vorig jaar. Ook in deze lockdown zag ze weer veel kappers met de handen in het haar zitten.

"Je moet verder in oplossingen denken, zodat het werken veiliger kan", zegt ze tegen EditieNL. "We zijn een contactberoep, maar met het haar, niet met de klant zelf."

Alleen contact met het haar

En dus bedacht ze haar uitvinding: het Covid-19 kapscherm. "Een kapmantel en bescherming in één", beschrijft Denise het. Het is een scherm van folie wat achter de stoel hangt, waardoor er een scheiding tussen kapper en klant is.

In het scherm zit een gat met een hoofdband. "Alleen het haar komt daar doorheen. De band sluit het af, zodat je alleen contact bent met het haar." De hoofdband is stretch en kan volgens Denise goed gereinigd worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lange lockdownlokken? 'Doneer je haar voor een haarwerk'

Hoewel het anders is dan anders, is het volgens de kapster toch goed te doen om iemand te knippen. "Het is wel anders werken, maar het is goed te doen. Alles wat nieuws is moet je natuurlijk testen en ervaren."

Branche helpen

Ze denkt dat klanten er wel voor openstaan om op deze manier geknipt te worden. "Ze zijn wanhopig omdat ze zo graag hun haar gedaan willen hebben", meent Denise. Bij de kappers is het wat lastiger.

"Ik heb het laten testen toen de salons nog open waren, kappers stonden er toen niet echt open voor, maar toen kon het ook met mondkapjes. Nu mag je niet met klanten testen natuurlijk, maar een kapster in Alphen heeft het pas nog getest op haar zoon bijvoorbeeld."

Ze hoopt dat er aandacht komt voor haar uitvinding, bij zowel kappers als de overheid. "Op deze manier kunnen we de branche helpen om open te gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore