Creatieve vacature

Stratenmaker zoekt relschoppers: 'Bij ons mag je stenen gooien'

28 januari 2021 10:27 Aangepast: 28 januari 2021 10:46
Een stratenmaker aan het werk. Beeld © iStock

Je mag naar hartenlust met stenen gooien en krijgt er nog betaald voor ook. Bouwbedrijf Van den Broek Infra uit Prinsenbeek heeft met een creatieve vacature ingehaakt op de avondklokrellen. Eigenaar Wesley van den Broek wil de stenengooiers wel omscholen tot stratenmakers.

"Wij zagen allemaal filmpjes van relschoppers die stenen gooiden", vertelt Wesley van den Broek aan EditieNL. "Wij doen grond- en straatwerk. Toen dachten we: als ze graag stenen willen gooien, laat ze maar komen."

Geen boetes, maar geld verdienen

En dus zette de eigenaar van het bedrijf een bericht op Facebook. "Voor alle stenengooiers (relschoppers): ik zoek nog oppermannen!" is te lezen. Daarna somt hij de voordelen op.

Zo mag je overdag zoveel stenen gooien als je wilt, krijg je werkhandschoenen zodat je niet zo snel zere handen krijgt, en heb je weinig last van de avondklok omdat je 's avonds toch te moe bent om naar buiten te gaan. "Het mooiste is dat je gewoon geld verdient in plaats van dat je boetes moet betalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Relschopper in dienst: mag je die ontslaan?

De geestige oproep kon rekenen op veel reacties. Het bericht werd al duizenden keren gedeeld en geliket. "We hadden dit totaal niet verwacht. Het is massaal opgepakt", zegt Wesley.

'Iedereen maakt fouten'

Hoewel het bericht met een knipoog is geschreven, hoopt hij dat het daadwerkelijk nieuwe werknemers oplevert.

En als er echt een relschopper reageert, is die ook echt welkom bij Van den Broek Infra. "Waarom niet? Fouten maken is menselijk toch", zegt Wesley nuchter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore