Fiets op straat gegooid

Suus (21) noemde relschopper een held en kreeg het hele internet over zich heen

27 januari 2021 13:16 Aangepast: 27 januari 2021 14:12
Still uit de video

De Eindhovense student Suus* zag hoe haar fiets afgelopen zondag door een relschopper op straat werd gegooid. Toen ze vroeg of hij haar fiets terug kon zetten en hij daarop gehoor gaf noemde ze hem een held. Het filmpje ging het hele internet over en leverde talloze negatieve reacties op. "Het was helemaal niet zo bedoeld."

Suus (*echte naam bekend bij de redactie) wil liever anoniem blijven omdat ze met jongeren werkt en niet wil dat haar naam besmet raakt. "Het was gewoon een filmpje wat ik op Snapchat plaatste op een heel heftig moment", zegt ze tegen EditieNL. Suus woont in een studentenhuis midden in Eindhoven en de rellen vonden zondag bij haar in de straat plaats.

'Ik was bang'

"Het leek wel oorlog. We hoorden allemaal relschoppers door de straat rennen die de weg probeerden te blokkeren voor de politie." De relschoppers gooiden de fietsen van de studenten op straat. Suus zag dat ook haar fiets werd gegooid. "Op dat moment was ik best wel bang, ik riep dat het mijn fiets was en toen keek die relschopper om en maakte hij contact met mij."

Juist doordat er ineens contact was met de relschoppers schrok ze. "Er reageert ineens iemand vanuit die rel en daar werd ik wel een beetje bang van. Het lachen wat je hoort in het filmpje zijn gewoon zenuwen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven: 'Zo zijn we op weg naar burgeroorlog'

Suus vroeg de relschopper om haar fiets terug te zetten. Toen hij dat deed noemde ze hem een held. "Ik kreeg daar heel veel nare reacties op. Maar het was echt niet zo bedoeld. Het is gewoon een uitdrukking, daarmee bedoelde ik niet dat ik hem echt een held vond. Ik riep dit een beetje in paniek."

Geen helden

Het filmpje ging zondag het hele internet over en ze werd voor van alles en nog wat uitgemaakt. "Gelukkig ben ik zelf niet in beeld maar ik lees de reacties wel. Er kwamen hele persoonsbeschrijvingen van wat voor kind ik wel niet zou zijn, daar ben ik wel van geschrokken."

Ze wil nogmaals benadrukken dat ze de relschoppers geen helden vindt. "Ik vind dat iedereen moet kunnen demonstreren maar dit was geen demonstratie, het was verschrikkelijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore