'Go get your vaccination!'

Arts maakt muziekvideo om mensen te overtuigen van coronavaccin

25 januari 2021 14:49
Davíd schakelde ook zijn vrouw en familie in voor de videoclip

Het nummer Fascination van Alphabeat is een echte oorwurm: als-ie eenmaal in je hoofd zit, krijg je 'm er niet meer uit. Daar had ook Davíd van Eerd last van, alleen klonk er in het hoofd van de 30-jarige arts een ander refrein: in plaats van fascination hoorde hij steeds vaccination. Hij besloot er een compleet nieuw nummer van te maken.

Davíd heeft voor zijn werk in het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal veel te maken met corona. "Ik werk zelf niet op de ic maar krijg wel veel mee van de situatie daar. Zelf zie ik als basisarts ook Covid-patiënten voorbijkomen", vertelt de Bredanaar aan EditieNL.

Tekst herschreven

Hij liep al een tijdje met zijn eigen variant van het nummer Fascination in zijn hoofd. "Ik wilde er iets mee doen, maar wist niet goed wat. Op een avond heb ik de hele songtekst herschreven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zingende buschauffeurs maken lied: 'We gaan weer kroelen'

Zijn broertje heeft hem overgehaald om er meer mee te doen. "Hij kent mensen die verder konden helpen met de muziek en een filmpje. Zo kwam ik terecht bij de coverband Copycat, die het nummer heeft ingezongen. Dat leek me beter, want ik ben totaal niet muzikaal."

Playbacken

Wel is hij zelf te zien in de clip, met zijn eigen vrouw als tegenspeler. "Het was heel grappig om op te nemen, ik had totaal geen ervaring op dat gebied. Het playbacken ziet er niet overal even strak uit, maar dat geeft niet. Het is niet bedoeld als professioneel filmpje."

In de clip kun je nog meer vrienden en familieleden spotten. "Het leek me leuk om mensen uit verschillende sectoren te laten zien. Zo zie je een van mijn broers in zijn brandweerpak, de andere broer als verpleger en mijn vader als arts. Ook de acteur Jon van Eerd zit erin – dat is mijn oom."

Twijfelaars

Davíd hoopt met zijn video twijfelaars over de streep te trekken om het coronavaccin te nemen. "Er doen veel indianenverhalen de ronde, bijvoorbeeld over microchips of dat het vaccin je DNA zou aanpassen. Allemaal ongefundeerde claims. Ik begrijp dat mensen twijfels hebben omdat de ontwikkeling zo snel is gegaan, maar ik heb me heel goed ingelezen en er zijn echt geen stappen overgeslagen in het proces. Het vaccin is heel betrouwbaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oproep: 'Laat met je profielfoto zien dat je je laat vaccineren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore