Ga naar de inhoud
Kappers gesloten

Lange coupe bij mannen: wordt het weer mode door corona?

Volgens kappers gaan we deze Brad Pitt-coupe vaker zien Beeld © Getty Images

Vanwege de lockdown kunnen we al ruim een maand niet naar de kapper. Veel mannen lopen daardoor noodgedwongen met een lange coupe rond. Gaat dit ervoor zorgen dat lang haar voor mannen weer in de mode komt?

Al jarenlang zijn korte en opgeschoren kapsels voor mannen de norm. Daar zou de lockdown weleens verandering in kunnen brengen, denkt Mark Melief, mede-eigenaar van Kinki Kappers. "We zien een iets langere coupe terugkeren. Niet per se heel lang, maar wel iets langer dan de afgelopen jaren", vertelt hij aan EditieNL.

Nieuwe inzichten

Doordat het haar inmiddels al een stukje langer is, komen mannen tot nieuwe inzichten. "Mannen die het altijd hebben opgeschoren zien nu ineens dat langer haar ook wel mooi kan zijn. Denk aan een kapsel zoals dat van Brad Pitt of de Beatles. Echt lang, tot over de schouders, gaan we waarschijnlijk niet zien."

Zelf
Lees ook:
Zelf je haar knippen: 'Zorg voor een goede tutorial en kappersschaar'

Ook haarstylist Mari van de Ven verwacht dat steeds meer mannen zullen kiezen voor lang haar. "Het lag in de lijn der verwachting. We zagen de trend al een beetje aankomen", vertelt hij.

Tussenfase

Maar veel mannen zijn nog lang niet zover. Zij hadden korte, opgeschoren coupes en zitten nu in een tussenfase – niet meer kort, maar ook nog niet echt lang. Op een oproep van EditieNL kwamen veel foto's binnen van mannen die niet goed weten wat ze met hun haar aanmoeten in deze fase. Een kleine greep uit de inzendingen:

Wat te doen met die tussenfase? "Ga aan de slag met wax en gel. En heb geduld. Na een week of drie valt het waarschijnlijk al beter", adviseert Mark Melief.

Verzorging

Ook iets om rekening mee te houden: lang haar vereist verzorging. "Wij mannen moeten daaraan wennen, want we zijn het niet gewend. Maar je zal het vaker moeten wassen. Anders zie je er straks uit als Sjakie van Flodder."

Niet voor iedereen

Toch is lang haar volgens Mari van de Ven niet voor iedereen weggelegd. "Lang haar is mooi als je mooi haar hebt. Anders moet je het niet doen. Zelf ben ik overigens groot fan van lang haar bij mannen."

Bekijk hier de video:

02:09