Zorggroep Amaris

Joep (13) maakt met zijn 3D-printer neusclipjes voor zorgpersoneel

16 januari 2021 13:53 Aangepast: 16 januari 2021 21:00
Joep bij zijn 3D-printer Beeld © Eigen foto

Het is een grote irritatie voor brildragers met een mondkapje: het beslaan van de glazen. De dertienjarige Joep uit Amersfoort maakt met zijn 3D-printer clipjes voor op het mondkapje die dit probleem verhelpen. Het werkt zo goed dat hij ze nu ook voor zorgpersoneel mag maken.

Joeps moeder werkt in een ziekenhuis en draagt een bril, ze vroeg aan Joep of hij niet iets kon maken tegen het beslaan van haar bril. Joep heeft namelijk een 3D-printer en is daar heel handig mee. "Ik had op internet gezien dat er clipjes bestaan die je bovenop het mondkapje kunt schuiven zodat het goed afsluit", legt hij aan EditieNL uit. "Ik heb deze met mijn eigen 3D-printer nagemaakt en het werkte heel goed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getest: mondmasker waar je bril minder van beslaat

Zijn moeder nam het clipje mee naar haar werk en ook daar waren de reacties erg positief.

Extra printer

Joep deelde in al zijn enthousiasme zijn zelfgemaakte clipjes in de buurtapp en via via kwam het nieuws terecht bij iemand van Zorggroep Amaris. "Ik mag nu voor Amaris neusclipjes maken. Om sneller te kunnen printen krijg ik van de zorggroep een extra 3D-printer erbij."

Hij maakt drie verschillende maten die altijd wel passen. "Je kunt ze eventueel ook nog in warm water leggen en ze dan een beetje naar je eigen neus vormen."

Joep gaat gewoon naar school, maar tussendoor print hij zoveel hij kan. "Ik print naast de neusclipjes ook dingen die ik zelf ontwerp. Zo merkte ik laatst dat mijn shampoofles niet meer in het rekje van de douche paste, dus toen heb ik zelf een extra rekje ontworpen en geprint."

Joep weet nog niet of hij later van 3d-printen zijn beroep wil maken. "Ik zit pas in de tweede, het is voor nu gewoon mijn hobby."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore