Ga naar de inhoud
Gulle gever

Julian (4) doneert zakgeld aan DierenPark Amersfoort: 'Om de dieren eten te geven'

Julian doet zijn donatie op de post Beeld © Karin

Hij is nog geen vijf jaar oud maar nu al een gulle gever. Julian uit het Drentse dorp De Wijk vond het zo zielig dat DierenPark Amersfoort vanwege corona gesloten is, dat hij besloot zijn zakgeld te doneren. "Hij maakt zich vooral zorgen om de apen en de giraffen."

Sinds oktober heeft Julian, die volgende week vijf jaar wordt, een abonnement op de dierentuin. "Hij vindt het daar heel leuk en baalt enorm dat we nu niet meer kunnen gaan vanwege corona", vertelt zijn moeder Karin aan EditieNL.

Bezorgd

Julian maakt zich zorgen om de dieren nu het park gesloten is. "Hij vroeg zich af hoe het met ze gaat nu er niemand naar ze toekomt, en hoe ze dan op eten jagen. Vooral de apen en de giraffen."

Leeuwtjes
Lees ook:
Leeuwtjes geboren in DierenPark Amersfoort

Uit eigen initiatief wilde hij zijn zakgeld doneren aan het dierenpark. "Daarmee kunnen ze de dieren eten geven, zegt hij. Julian is heel zorgzaam."

Hoeveel hij heeft gegeven weet Karin niet precies. "Hij pakte een paar centjes uit zijn portemonnee. Ook heeft hij een kaart uitgezocht en een tekening erbij gedaan."

Hartverwarmend

Het dierenpark vindt het een hartverwarmende actie. "Het is geweldig om te zien dat ook kleine kinderen ons steunen", zegt woordvoerder Sharon. "Een prachtig gebaar van Julian. Dit soort initiatieven zijn in deze donkere tijden een lichtpuntje en helpen ons enorm."

Luna
Lees ook:
Luna (4) krijgt bezorgpak van PostNL: 'Nu weten ze dat ik een échte postbode ben'

Het is een moeilijke tijd voor het park. "Op de korte termijn ligt onze focus op het verzorgen van de dieren en, als het weer mag, het verzorgen van een leuk en veilig dagje uit voor onze bezoekers. Er is op dit moment geen sprake van een direct faillissement, maar de situatie wordt wel steeds moeilijker."