Ga naar de inhoud
Twijfels

Bitcoin daalt weer: hét moment om in te stappen?

Jort heeft in december voor het eerst geïnvesteerd in bitcoins Beeld © EditieNL

De waarde van de bitcoin rijst de afgelopen weken de pan uit. De cryptomunt brak record na record. Vandaag is er echter weer een sterke daling te zien. Is dit hét moment om in te stappen?

De afgelopen tijd is de waarde van de bitcoin flink gestegen. Waar één bitcoin een maand geleden zo'n 14.500 euro waard was, stond hij afgelopen vrijdag op maar liefst 34.000 euro. De afgelopen dagen daalde de waarde weer licht. Op het moment van de publicatie van dit artikel is de cryptomunt 26.800 euro euro waard.

Lange termijn

Jort Klarenbeek is nog een leek op het gebied van bitcoins. "Ik heb onlangs besloten om erin te investeren omdat sparen op dit moment niet rendabel is. Maar ik heb nog veel twijfels. De bitcoin schiet de laatste tijd zo snel omhoog. Wat is de langetermijnverwachting?"

Bitcoin
Lees ook:
Bitcoin kan nog wel eens veel meer waard worden

Stefan Taubert, expert op het gebied van digital currency, denkt dat het nog niet afgelopen is met de groei van de bitcoin. "We zien dat de grondvesten van de bitcoin steeds steviger worden. Uit statements van mensen uit de Amerikaanse bankenwereld zou je kunnen opmaken dat de toekomst er positief uitziet. Goeroes hebben het zelfs over een koerswaarde van 100.000 dollar tot een miljoen."

Koersniveau

Toch wil hij zich niet aan zo'n schatting wagen. "De huidige waarde is al meer dan ik had durven denken. Over het koersniveau durf ik geen uitspraken te doen. Maar het bestaansrecht en de invloed van de bitcoin op wereldschaal zien er heel goed uit. Het is het digitale goud aan het worden."

Waarom
Lees ook:
Waarom bitcoin weer records breekt

Wanneer het goede moment is om in te stappen, is moeilijk te voorspellen. "De afgelopen tijd hebben we de waarde als een verticale lijn omhoog zien gaan. In 2017, 2018 en 2019 zagen we na zo'n stijging dat-ie ook weer in een verticale lijn naar beneden ging. Ik zou dan ook zeggen: wacht nog even met kopen. Maar ook voor mij blijft het speculeren."

bekijk hier de video:

02:03