Cover Miss Montreal

Zingende politieagent Marije gaat viral: 'Nog even aan de aandacht wennen'

04 januari 2021 16:53 Aangepast: 04 januari 2021 17:23
Marije wordt overladen met berichtjes vanwege haar zangkunsten Beeld © EditieNL

Beelden van hoofdagent Marije gaat het internet over. In een filmpje zingt de 23-jarige vrouw uit Boekel mee met het nummer Door de Wind, een cover van Miss Montreal. "Ik moet nog even aan alle aandacht wennen."

Marije zingt de hele dag. Onder de douche, in de auto, en ook op haar werk. Dankzij haar collega Christel (33) kan nu ook de rest van Nederland daarvan meegenieten.

"Vorige week waren we samen aan het werk", vertelt Marije, hoofdagent in het Brabantse Gemert, Bakel en Laarbeek, aan EditieNL. "Christel is jeugdagent en heeft een Instagram-account waarop ze leuke foto's plaatst en vragen stelt. Dit keer hadden we het idee om een geluidsopname te maken met daarbij de vraag: is dit Marije of Christel?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zingende buschauffeurs maken lied: 'We gaan weer kroelen'

Zo gezegd, zo gedaan. Marije zong een liedje achter het stuur en Christel plaatste het geluidsfragment online. "Er kwamen superveel reacties. Iedereen wilde weten wie het was. Zaterdag hebben we de grote ontknoping gedaan en het filmpje geplaatst waarop je mij ziet zingen", aldus Marije.

De tekst gaat verder onder de video.

Spotlights

Sindsdien staat ze volop in de spotlights. "Ik moet er even aan wennen", geeft de agent toe. "Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling en ben niet het type dat van aandacht houdt. Het is bizar wat er in zo'n korte tijd kan gebeuren. Ik krijg zoveel berichten en zie mijn hoofd overal voorbijkomen."

Tweede carrière

Als kind wilde Marije de Nederlandse Beyoncé worden, maar die droom heeft ze laten varen voor een carrière bij de politie. "Of die twee niet te combineren zijn? Misschien wel", lacht Marije.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schietende crimineel geeft zich over dankzij zingende agent

Toch weet ze niet of ze vaker zal zingen voor de camera. "Als het aan de volgers ligt wel", roept Christel van een afstandje. Maar Marije moet er zelf nog even over nadenken. "Ik heb wel wat verzoekjes gekregen, dus wie weet dat ik daar nog iets mee doe", zegt ze aarzelend. "Mensen kunnen de Instagram-pagina van Christel in de gaten houden voor updates."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore