Carrièreswitch

Voor Sandra was 2020 een topjaar: 'Dolgelukkig door omscholing'

30 december 2020 11:58 Aangepast: 30 december 2020 14:18
Sandra staat nu voor de klas Beeld © EditieNL

Voor veel mensen gaat 2020 de boeken in als een slecht jaar. Maar niet iedereen had pech. In deze decemberserie duikt EditieNL in de verhalen van mensen voor wie het juist een topjaar was. Deze editie: Sandra de Boer - van der Steen (31) verruilde haar kantoorbaan voor een baan als lerares en werd dolgelukkig van haar carrièreswitch.

Jarenlang had Sandra kantoorbanen: ze werkte in de financiële dienstverlening en was ook een tijd juridisch medewerker. Elke dag van 8 tot 5 voor een scherm, ze werd er maar ongelukkig van. "Ik ben geen type dat uren naar een scherm wil staren. Op een gegeven moment duurt de dag zo lang."

Nu of nooit

Ze wist zeker dat ze dit niet zou volhouden tot haar pensioen. "Het onderwijs heeft me altijd aangetrokken, maar ik durfde niet goed aan een nieuwe studie te beginnen. Toch heb ik vorig jaar september de knoop doorgehakt, want ik dacht: het is nu of nooit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Jaimy en Michelle was 2020 een topjaar: 'Verliefd geworden'

Sandra combineert nu de tweedegraads lerarenopleiding economie met werk als juridisch docent op het Drenthe College, waar ze lesgeeft aan mbo-studenten. "Ik heb zelf vroeger hbo rechten gestudeerd, dus deze combinatie is voor mij top."

Beste keuze

De omscholing is de beste keuze die ze ooit heeft gemaakt. "Eerst ging ik elke dag met tegenzin naar mijn werk toe en nu kom ik met energie van het werk af. De leerlingen houden me jong. Ik vind het geweldig om de discussie met leerlingen aan te gaan over juridische thema's, en de leerlingen op het mbo hebben een heerlijke sterke mening", vertelt Sandra.

Het doet haar goed dat geen dag meer hetzelfde is. "En het geeft me een goed gevoel om ze iets bij te brengen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Marion was 2020 een topjaar: 'Tweede leven door longtransplantatie'

"Voor mij is 2020 dus echt een topjaar", zegt Sandra. "Werk is toch wel het overgrote deel van je leven, dus ik ben gelukkig dat ik nu iets doe waar ik energie uithaal. En dat alles ondanks de coronacrisis." Alleen zit normaal lesgeven er even niet in en doet ze dat nu weer digitaal: "Ik kan niet wachten om weer in het klaslokaal les te geven aan leerlingen, in plaats van achter een scherm. Maar voor nu moet dat gewoon even."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore