Ga naar de inhoud
10.000 luchtballonnen

Brabantse metalband covert K3-nummer, meidengroep reageert: 'Geweldig'

V.l.n.r.: Bas van Kampen, Wesley de Witt, Kasper Wienk, Daan van Vucht en Timmy de Man Beeld © Changing Tides

Voor hun nieuwe cover is metalband Changing Tides flink uit hun comfortzone gestapt. Daan, Kasper, Bas, Wesley en Timmy hebben zich gewaagd aan het nummer '10.000 luchtballonnen' van K3. "Dat ze zelf zouden reageren had ik nooit verwacht", aldus basgitarist Timmy.

K3 plaatste vorige week een video op social media met de oproep om een remake te maken van het nummer 10.000 luchtballonnen. In welk muziekgenre, dat maakte niet uit. "De oproep was bedoeld om mensen in lockdown te verbinden", vertelt basgitarist Timmy (28) aan EditieNL.

Changing Tides

Een collega grapte dat dat misschien iets was voor Daan, Kasper, Bas, Wesley en Timmy. Zij vormen samen de Brabantse metalband Changing Tides. "We gooiden het in de groep, eigenlijk gewoon voor de gein. Maar gitarist Bas is ermee aan de slag gegaan en heeft in twee dagen een compleet nummer geschreven. Tja, toen hebben we ook maar meteen de zang eroverheen gegooid."

De tekst gaat verder onder de video.

De stem in het nummer is niet die van hun echte zanger. "We hadden hem gevraagd te komen maar hij was in de veronderstelling dat het een grap was en kwam niet opdagen", vertelt Timmy. "Daarom heb ik het nummer zelf maar ingezongen. Toen onze zanger zijn telefoon pakte had hij 300 whatsappberichten. 'Was het echt serieus?', reageerde hij verbaasd."

Reactie van K3

Timmy is verbaasd door de vele positieve reacties. "Het is helemaal uit de hand gelopen. Maar wel op een goede manier. K3 heeft zelf ook gereageerd, dat is misschien nog wel het mooist van de hele situatie. Dat had ik echt nooit verwacht. 'Geweldig', vinden ze het nummer. We zijn echt heel dankbaar." 

Floor
Lees ook:
Floor Jansen maakt indruk op fans met metal-versie Frozen-hit

Hij vermoedt dat het bij deze ene K3-cover zal blijven, maar wil met Changing Tides nog wel andere muzikanten coveren. "Nummers van Nederlandse bodem die vroeger populair waren. Bijvoorbeeld Ramperen, en meer in die stijl. Dat wordt ons volgende project."