Ga naar de inhoud
Droom die uitkomt

Stef (9) werd gepest omdat hij op hakken loopt, nu mag hij z'n eigen ontwerpen

Stef is dol op hakken, het liefst met veel glitter Beeld © Anouska

Stef Smits loopt al sinds zijn vijfde graag op hakken: iets wat niet iedereen begrijpt en waar hij soms mee wordt gepest. Gelukkig trekt de 9-jarige zich er weinig van aan. Sterker nog: hij is dolgelukkig, want hij is door schoenenmerk Feraggio benaderd om zijn eigen paar hakken te ontwerpen. "Een droom die uitkomt."

Stef is dol op hakken. "Ik zag ze vroeger op een filmpje en vond ze zo mooi", vertelt de 9-jarige jongen uit Best aan EditieNL. "Zelf wilde ik ook graag een paar. Samen met mama heb ik mijn eerste hakken op de markt gekocht toen ik vijf was. Dat waren blauwe", vertelt de 9-jarige jongen uit Best aan EditieNL.

Oefenen

Het was wel even oefenen om erop te lopen. "Toen dat goed ging ben ik er meer gaan kopen en daar weer mee gaan oefenen. Nu kan ik het heel goed. Alleen op mijn allernieuwste is het nog even wennen. Die zijn heel hoog."

Nicolette
Lees ook:
Nicolette rekent af met online pesters: 'Jullie zijn triest'

Dit jaar deed Stef mee aan Holland's Got Talent, waar hij op televisie over zijn hobby vertelde. Hij werd daarna veel gepest. "Voor ons is het altijd heel normaal geweest dat Stef op hakken loopt, maar andere mensen vielen er wel over", vertelt zijn moeder Anouska. "Gelukkig wordt het gepest minder naarmate hij vaker zijn verhaal doet. De reacties worden steeds positiever."

Berichten

Dat maakt Stef steeds zekerder. "Ik krijg veel leuke berichtjes van mensen die zeggen dat ze het knap vinden dat ik mezelf durf te zijn", vertelt hij. "Soms zijn er ook wel stomme reacties, maar daar trek ik me niets van aan. Ik denk dan: oké, dat is jouw mening. En dan druk ik op 'verwijderen'."

Een van de leuke berichten die hij onlangs ontving was afkomstig van Joep Maasdam, de creative director van schoenenmerk Feraggio. Hij schreef dat hij zichzelf herkent in Stef en vroeg of hij het leuk zou vinden om zijn eigen hakken te ontwerpen.

Glitter

Daar hoefde Stef niet lang over na te denken. "Dat is echt een droom van mij", vertelt de jongen enthousiast. Anouska vult aan: "Stef is al druk aan het schetsen en ontwerpen. Waarschijnlijk krijgen ze veel glitter. Hij gaat mensen op zijn Instagram-account op de hoogte houden van de samenwerking. Ooit hoopt hij zijn complete eigen hakkenlijn te hebben."

En hij heeft nog meer dromen. "Ik wil graag Fred van Leer ontmoeten. Dat is mijn voorbeeld. Hij heeft al een paar keer mijn berichten gedeeld. En ik wil een eigen tv-programma over jongens die hakken dragen."

Maker
Lees ook:
Maker app tegen cyberpesten krijgt Kindervredesprijs