Verpleegkunde

Gizem (17) organiseerde bedankmoment leraar Conrad: 'Lesgeven is zijn leven'

17 december 2020 11:02 Aangepast: 17 december 2020 15:52
Gizem (17) weet hoe haar docent worstelt met online lesgeven Beeld © Foto rechts: Jantina Talsma

Leraar Conrad Berghoef werd gisteren onverwacht door zijn complete klas bedankt voor zijn werk. De video van de zichtbaar geraakte docent ging viral. Leerling verpleegkunde Gizem Aydenir (17) uit Heerenveen bedacht deze bijzondere actie.

 "Conrad en ik hebben een heel goede band", vertelt ze aan EditieNL. "Ik ken hem nu twee jaar en we weten alles over elkaar. Hij weet waar ik mee zit en ik weet waar hij mee zit." Door hun goede band weet Gizem dat haar docent het moeilijk heeft.

"Ik voelde gewoon dat hij dit nodig had. Hij haalt echt zijn energie uit zijn leerlingen. De online lessen zijn voor hem heel moeilijk. Hij mist echt het contact met ons."

En dus besloot Gizem dat er iets moest gebeuren om hem op te vrolijken. "Ik weet hoe verliefd hij is op zijn baan, lesgeven is zijn leven. Daar moet hij voor beloond worden."

Samen met medeleerlingen Femke en Mylena legde ze het plan voor aan de klas. "Iedereen vond het heel leuk om te doen. We hebben er ontzettend veel discussie over gehad hoe we het aan moesten pakken. We hebben zelfs polls gemaakt over de manier waarop we het moesten doen." Uiteindelijk besloten Gizem en haar klas om Conrad tijden de les met bedankbriefjes te verrassen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klas verrast leraar Conrad: 'Alsof ze aanvoelden dat ik het nodig had'

"Het is zo'n succes geworden, hij is nog nooit zo lang stil geweest. Het is voor ons iets kleins maar je ziet gewoon dat het voor hem zo'n groot gebaar is."

Ze had nooit verwacht dat het filmpje viral zou gaan. "Als ik dat geweten had, dan had ik wat make-up opgedaan", lacht ze.

Verpleegkunde

Niet alleen de docent heeft het zwaar met de online lessen. Gizem zelf worstelt er ook mee. "Het is zo moeilijk om je thuis te concentreren. Ik heb nog een oudere zus die ook thuis les heeft en mijn ouders werken ook vanuit huis." Daar komt ook nog eens bij dat ze veel stage moet lopen.

"Ik doe de opleiding verpleegkunde en we moeten eigenlijk twee dagen stage lopen, maar we zijn zo hard nodig dat ik nu wel vier dagen per week stage loop. We maken corona echt van heel dichtbij mee en dat is zwaar." Eigenlijk zouden Gizem en haar medeleerlingen ook een bedankje moeten krijgen. "Eigenlijk wel, ja." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore